JULIANA AWADA

Bivša prva dama pohvalila se impresivnim vrtom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

06.09.2021 u 12:52

Bionic
Reading

Iako je svjetska javnost prvenstveno doživljava kroz prizmu mode, bivša prva dama Argentine puno je više od toga, a ovih dana navedeno je potvrdila na Instagramu pohvalivši se fotografijama svog impresivnog vrta

Nakon odmora u Europi s kćerkicama Antoniom i Valentinom i suprugom, bivšim argentinskim predsjednikom Mauricijom Macrijem, Juliana Awada posvetila se onome u čemu najviše uživa uz modu – vrtlarenju.

Na njezinom Instagramu ovih dana osvanulo je mnoštvo fotografija i videa kojima javnosti daje uvid u svoju zelenu oazu prepunu različitih voćaka, sezonskog povrća i aromatičnih biljaka, kao i mali peradarnik.

'Hvala svima onima koji su me naučili brizi o zemlji, biljkama i najboljem povezivanju s prirodom koju tako volim', napisala je 47-godišnja Argentinka u jednoj od svojih mnogobrojnih zelenih objava na Instagramu.

Isto tako, ove godine veću je pozornost posvetila ekologiji, u svoj impresivan vrt uvrstivši komposter kojim dobiva organsko gnojivo za svoje biljke.

Godine 2016., kada je njezin suprug postao predsjednikom Argentine, Awada je u predsjedničkoj rezidenciji odlučila stvoriti vrt uz pomoć Nacionalnog instituta za agrikulturu (Inta) i njihovog programa ProHuerta.

'Smatram da je veoma važno moći kultivirati biljke, pa čak i na balkonu, povezati se s prirodom i biti svjesniji onoga što svakodnevno konzumiramo', izjavila je Awada prilikom službenog predstavljanja svog predsjedničkog vrta.

  • +22
Juliana Awada Izvor: EPA / Autor: LUKAS BARTH