2020. PUNA PROMAŠAJA

Bilo je tu svega: Fashion Guru odabrao najgori stajling, frizuru i fotošop godine

  • 19.01.2021 u 12:51

  • Bionic
    Reading

    Nakon najboljih trenutaka u prošloj godini Fashion Guru izabrao je mnogima zanimljivije - najgore trenutke. U moru loših stajlinga odabrao je onaj najgori u 2020., a nije zaboravio ni na najgore frizure i fotošop u godini koju većina želi što prije zaboraviti

    Fotošop godine

    Već smo navikli na to da osobe privatno i na društvenim mrežama nisu iste. I klinci u vrtiću znaju da svaka poznata osoba poput Severine, Nine ili bilo koje druge prvo makne sve bore, poveća oči i usta, pobijeli zube, smanji struk, izduži noge itd. Puno je tu posla prije nego se objavi slika na Instagramu.

    Po meni je to vrsta nesigurnosti u sebe, ali isto tako shvaćam da svi žele biti lijepi jer, budimo realni, ljepota prodaje. Možda poznati rade to da bi imali više privatnosti kada se šeću razrušenom Ilicom jer ih nitko ne prepoznaje, ali ne znam kako se osjećaju kad ih prepoznaju, pa vide realnu sliku, jer ipak živimo u Hrvatskoj.

    U svakom slučaju, u prošloj godini nagledali smo se fotošopiranih slika ponajviše zaslugom showa Nove TV, skraćeno TLZP (zvuči kao neka nova inačica koronavirusa). Osim čudnovatih kreacija koje su više dolazile do izražaja nego sam show, ali valjda su tako htjeli, još više isticale su se neprepoznatljive osobe u žiriju na društvenim mrežama.

    Maja, Indira i Nives su zgodne žene i stvarno je nepotrebno raditi od njih nešto što nisu - shvaćam da bi htjele imati struk kao neka balerina ili djevojčica od 14 godina, ali to je neprirodno i stvarno graniči sa zdravim razumom. Iskreno, takve obrađene slike mogu oprostiti nekoj tamo curi iz Ukrajine ili Soraji, ali baš toliki fotošop je smiješan, pa makar se pisalo o njemu. Koji put nije svaka objava u medijima dobro došla.

    Promašeni stajling godine

    Bilo je podosta promašenih stajlinga u prošloj godini, ali ti ipak spadaju u neku drugu kategoriju, možda su na listi najlošijih ili su bili toliko nebitni da me nisu zainteresirali. No promašeni stajling ne mora nužno biti i loš, on je jednostavno promašen za priliku i lokaciju.

    Filmski festival u Puli održan je i ove godine, a kao i puno toga promašenog u Hrvatskoj, bio je prikazan i promašeni film. Najskuplji film u Hrvata, koji naravno nije mogao proći bez afera i nenaplaćenih honorara, negledljiv film o generalu. Sva sreća da su ipak gledatelji odlučivali koji će pobijediti. A o 'Generalu' su već svi sve rekli, pa i general, ali kako to biva kod nas, čemu kvaliteta - bitna je lova.

    Filmski festival u Puli Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

    U to se uklopio pjevač koji stvarno ima divan glas, ali kako za mnoge, ni za njega prošla godina nije bila dobra. Damir Kedžo pobijedio je na Dori, ali otišao nije, zapjevao je na festivalu u Puli, i to usred ljeta u skoro pa zimskom odijelu. Kada dođete u pulsku Arenu u srpnju, vruće je, svi jedva dišu od sparine, a najbolji modni dodatak je lepeza.

    Kolarica je bila polugola, čak je i Duško bio raskopčan, ali Damir u crnom odijelu, s crnom košuljom i crnom kravatom, kao da je ciča zima. Meni se sviđa stajling, ali kako kažem, nije za ljetni period, makar kako je izgledao Pulski festival, nije ni čudno da je Damir u crnini.

    Frizura godine

    TV program kod nas odavno nije na nekom nivou, što bi mi bilo ok za privatne komercijalne televizije jer one same mogu odlučivati što će puštati, pa tako imamo tone turskih sapunica, loših reality emisija, grozomornih i nejestivih kuhinjskih serija ili pak pjevačkih showova koji su, kako bismo narodno rekli, za sprdnju, ali barem bi državna televizija trebala biti na nivou.

    Tako da nije ni čudno da se ne pazi na voditelje pa nam dolaze u kuću kako god žele, bez zuba, masne kose, s previše šminke, loše odjeće, debeli, znojni ili, u slučaju renomiranog voditelja Petra Vlahova, s irokezom. Shvatio bih da se Petar odlučio na modernu zurku jer vodi pop-rock emisiju za klince ili da ima 25 godina te da je možda neki okorjeli specijalac pa mu je to furka, no on ipak vodi vijesti na HRT-u.

    Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u komentarima objavljenima na tportalu pripadaju autoru i ne predstavljaju nužno stavove uredništva tportala.