IDEJE ZA STAJLINGE

Bezvremenske kombinacije: Ovih pet sezonskih trendova sjajno izgledaju bez obzira na dob

20.10.2020 u 06:48

Bionic
Reading

Ako tragate za inspiracijom za svakodnevne stajlinge, pronašli smo nekoliko odličnih ideja koje pristaju baš svima, bez obzira na dob

Jesensko-zimske kombinacije što će vladati u mjesecima pred nama okrenuti su klasičnim trendovima koji sjajno izgledaju bez obzira imate li 25 ili 55 godina.

Modni su trendovi nepredvidljivi i ciklički se ponavljaju, no ove sezone naglasak će biti na zlatnoj damskoj klasici - nečemu što nikad neće biti out.

Ovakav način odijevanja mogao bi se svidjeti ljubiteljicama modnog minimalizma. Pa ako ne znate koje biste komade obavezno trebali nabaviti ove jeseni, možda vas nadahnu ovi stajlinzi.

Evo pet najvažnijih trendova za ovu sezonu:

Siva boja

All grey je veliki jesenski trend pa svakako iskopajte iz ormara oversized sivi džemper i dugu suknju u istoj boji. Odijevanje od glave do pete u istoj boji uvijek je u trendu i izgleda vrlo elegantno, no možete se odvažiti i odjenuti nešto u sportskom ili ekstravagantnom stilu. Ove jeseni poznati dizajneri poput Isabel Marant predlažu stajlinge u sivoj boji od glave do pete. Svakako spojite različite nijanse sive kako biste dodali malo uzbuđenja outfitu. Stajlinzi u neutralnim bojama nose tu prepoznatljivu nonšalantnu notu 90-ih, a što je najbolje od svega - savršeno se slažu s drugim bojama i uzorcima pa su savršen temelj za mnoge kombinacije.

Retro torbe

Minimalističke torbe inspirirane 70-ima, poput npr. Guccijeve torbe Horsebit, vratile su se na modnu scenu unazad nekoliko sezona. Ove su torbe toliko klasične da ih slobodno možete ostaviti u nasljedstvo svojoj kćeri ili nećakinji. Bezvremenska torba ovoga stila prava je modna investicija pa je slobodno kombinirajte s čizmama na visoku petu ili pak combat čizmama - za neočekivan modni twist.

Koža, koža

Da, ovo je pomalo neočekivan modni trend, ali kompleti od mekane kože sjajno izgledaju i na 20-i-nešto-godišnjakinjama, ali i na zrelijim damama te se slobodno ove jeseni i zime odvažite na takve kombinacije. Ovakve kombinacije s daškom luksuza vidjeli smo i na modnoj pisti kuće Prada: klasično i lijepo za sve generacije.

  • +16
Visoke čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: Reserved

Čizme iznad koljena

Ako dosad niste bili ljubiteljica viših modela čizama, sada je pravo vrijeme da investirate u ženstvene modele koji sežu iznad koljena. Čizme tog tipa doista izgledaju moćno i zavodljivo te će dati posebnu notu svakom outfitu. Upravo su takvi komadi viđeni i na modnoj reviji kuće Proenza Schouler, a vjerujemo da ćemo visoke čizme itekako viđati i na gradskim ulicama ove jeseni i zime. I sjajno izgledaju, bez obzira imate li 25 ili 45!

Ženski kostimi

Ženskom odijelu, koje su zaljubljenice u modu već oduševljeno prigrlile, sad se pridružuje varijanta sa suknjom umjesto hlača. Ne brinite, ženski kostimi nisu ni na tragu onih kakvih se sjećamo iz 80-ih. Sve traženija dizajnerica Gabriela Hearst osmislila je takve kombinacije te ih je pokazala u svojoj novoj modnoj kolekciji. Upravo je ženski kostim, odnosno sako i suknja, nešto što ima bezvremenski karakter te istodobno odiše snagom i ženstvenošću.