OSVOJILA SLAVNE DAME

'Beurre brunette': Nova hit nijansa ostavlja dojam njegovane kose i elegancije

31.10.2023 u 17:16

Bionic
Reading

Želite li novu boju kose? Tonove poput krem ili zlatno plave sada zamjenjuje maslac smeđa kao najveći trend sezone

Sama boja nije ništa novo - to je prekrasan, svijetli ton smeđe boje prošaran zlatnim nijansama. Blistava, zlatno smeđa koja ostavlja dojam njegovanosti i elegancije. Frizer Tom Smith prekrasnoj je nijansi dao i ime po zaprženom maslacu (beurre brunette) koji obogaćuje mnoga slasna jela francuske kuhinje.

U svom videu uspoređuje trendi smeđu s trendi toplom plavom. Slično ovoj boji, maslac smeđa također izgleda šik i savršeno se uklapa u trendovsku estetiku tihog luksuza. Zvijezde poput glu,ice Emilije Clark i princeze Kate također su obožavateljice ovog svijetlosmeđeg tona pokazuju koliko dobro može izgledati.

Zvijezda 'Igre prijestolja' ima vrlo svijetlu, smeđu kosu koju dodatno ističe blago zlatnim svjetlucavim pramenovima. Kraći pramenovi koji nježno uokviruju njezino lice malo su svjetliji od njezinih ostalih pramenova, što kosi daje malo više lakoće i prirodan izgled.

Princeza Kate također voli puterasti izgled smeđe boje. Njezina je kosa malo tamnija od Emilijine, ali različiti svijetlozlatni pramenovi sjaje čak i na tamnijoj podlozi.

Postići maslac smeđu boju kosu moguće je kombinacijom prirodne tamnoplave boje i srednje do svijetlosmeđe. Ovi različiti tonovi često su dovoljni za za stvaranje ove hit nijanse sezone.

Jedna od njezinih prednosti je i ta što se prve sijede vlasi lako mogu integrirati u boju. Stručnjak za kosu Tom Smith objašnjava: 'Tonovi maslaca ne moraju nužno u potpunosti prekriti sijede, ali odvlače pogled od njih. To čini boju kose bogatijom i zanimljivijom'.

Ovo je pak idealno za sve koji ne žele potpuno sakriti svoje sijede, ali im se nisu ni spremni u potpunosti posvetiti. Boja omogućuje blagi prijelaz u tonove sive - a također izgleda vrlo elegantno i njegovano.