jednostavna za oblikovanje

Ova trendi frizura koja daje volumen čak i glatkoj, tankoj kosi

20.10.2023 u 19:43

Bionic
Reading

Svakome tko ima tanku kosu jako je dobro poznat problem – nakon određene duljine kosa gubi volumen i živahnost, a pramenovi kao da se zalijepe za tjeme. Srećom, postoji rješenje i za to i to i obliku sjajne frizure

Osnovno pravilo prilikom izbora frizure je da ona pristaje kako obliku lica tako i tipu kose. Kada je riječ o tankoj kosi manjak volumen je najčešći problem, a što je takva kosa dulje to se čini beživotnijom, s pramenovima kao da su zalijepljeni za tjeme.

A upravo je 'kriva' za to loš izbor frizure. Naime, kod tanke kose volumen se gubi kada svi pramenovi završavaju na istoj visini. Ono što u ovom slučaju pomaže su nježni slojevi koji se uvlače u kosu oko područja lica. A ova trendi frizura unosi taj tako željeni pokret i živahnost u kosu. No, važno je napomenuti kako razine šišanja ne smiju biti postavljene presnažno jer će to na kraju imati kontraefekt te još više stanjiti kosu.

Nježna slojevita frizura trendi je frizura za tanku kosu

Salon Hershesons otkriva kako pravilno oblikovati trendi frizuru za tanku kosu. Da bi se to postiglo, kosu je potrebno šišati dok je suha tako da frizer može točno vidjeti kako kosa prirodno pada i pratiti njezino prirodno kretanje. Korištenje kaligrafa (britve) umjesto škara omogućuje pernati završetak vrhova jer reže kosu pod kosim kutom. Time vrhovi postaju puniji, fleksibilniji i padaju prozračnije.

Na kraju, samo stiliziranje kose igra glavnu ulogu u postizanju idealnog, živahnog rezultata: krema za volumen, pjena ili puder u kosi stvaraju više teksture. Kosu zatim osušite fenom, i to suprotno od smjera rasta. Time ćete joj dati još više punoće i volumena.

Nemojte se iznenaditi ako vam ova frizura izgleda poznato. Nježni stepenasti oblik bio je tražen već 90-ih, a u to vrijeme su ga nosile Gisele Bündchen, Kate Moss i Amber Valetta. Prema svemu sudeći ne vraćaju se samo modni trendovi iz tog desetljeća u fokus.