"I ja želim biti Argonaut"

Bavljenje sportom jako je važno

17.12.2021 u 11:40

Bionic
Reading

Bjelovarski Argonauti nastavljaju provoditi projekt "I ja želim biti Argonaut", u sklopu kojeg su organizirali druženje s najmlađim Bjelovarčanima u središnjem gradskom parku.

Nakon akcija na vodi, točnije na Kupi veslajući 300 km, na Šoderici organizirali smo natjecanje lađa „Valovi energije – HEP“ te u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar ali i ostalim gradovima radionice, odlučili smo animirati djecu i u sklopu Adventa u Bjelovaru.

Inače, s veslanjem se može početi baviti od najranije dobi, a u našem timu nalaze mladići od 15, 16 godina. Naglasak ovog susreta ipak je druženje s mališanima, ali tko zna, možda nam se njihova starija braća ili sestre odluče priključiti. Glavna poruka ovih akcija zapravo je važnost bavljenja sportom, na čemu raditi već nekoliko godina, između ostalog kazao je kapetan Argonauta Tomislav Smrček Čonč.

Djed Božićnjak i Tomislav Smrček Čonč Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Argonauti su ovim edukacijama i radionicama izazvali interes kod mladih, što je iznimno važno zbog smjene generacija poznatih lađara.

Iako su još uvijek premali za priključenje, bjelovarski klinci itekako znaju tko su Argonauti.

Novi potencijalni članovi

To su veslači koji veslaju na Jadranu. Ne znam još uvijek želim li i ja biti Argonaut. Za to treba puno trenirati, a ja već treniram nogomet, kazao je Marko Dragić.