PODIŽE RASPOLOŽENJE

Baš vam se jede nešto slatko? Spoj ova dva divna sastojka pravi je praznik za nepce

26.02.2023 u 11:41

Bionic
Reading

Da se čokolada sjajno sljubljuje s mentom dobro je poznata stvar, a ako ste se zaželjeli fine domaće slastice pripremljene od sastojaka koje ste sami odabrali, zaljubit ćete se u ove fine muffine

Čokolada i menta su klasični okus koji nas odmah asocira na dobro poznate i mnogima omiljene 'After Eight' čokoladice.

Ako ste se poželji tog prefinog spoja, zašto ne biste isprobali ukusne i slasne muffine koji upravo spajaju ta dva okusa.

Idealni su za desert ili međuobrok u kombinaciji s čajem ili kavom, a ako vam ih ostane (u što nekako sumnjamo) možete ih ponijeti i na posao za doručak iz snova.

Sastojci:

150 g brašna

120 g maslaca

120 g bšećera

140 g mlijeka

3 jaja

prašak za pecivo

50 g mliječne čokolade (10 g još dodatno naribajte)

liker od mente

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Otopite čokoladu (možete i u mikrovalnoj) pazeći da ne zagori. U zdjeli istucite maslac zajedno sa šećerom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje, pazeći da se svako prvo dobro sjedini. Brašno prosijte kvascem. Ulijte pola smjese brašna i kvasca u zdjelu i dobro promiješajte. Dodajte mlijeko i liker od mente i nastavite miksati. Zatim dodajte ostatak brašna i od ove smjese odvojite dio u drugu zdjelu u koju ćete dodati otopljenu čokoladu.

Ulijte malo ove smjese u kalupe za muffine i dodajte ostatak tijesta na vrh.

Muffine stavite u lim za pečenje i pecite oko 15 minuta na 180 stupnjeva. Izvadite kolačiće, naribajte malo mliječne čokolade po vrhu i ukrasite ih listićima mente. I dobar tek!