PONUDA I TRADICIJA

Ashley Colburn otkriva delicije Istre i Kvarnera

15.03.2013 u 12:06

Bionic
Reading

U organizaciji turoperatorske agencije Taste of Adriatic, od 16. do 20. ožujka će na području Primorsko-goranske i Istarske županije boraviti dvoje međunarodnih novinara, Hrvatima već poznata Ashley Colburn i Daniel Cohen Griliopoulos iz Time Out Croatia

Dvoje novinara će riječima, slikom i snimkom upoznati svoje čitateljstvo i gledateljstvo s gastronomskom ponudom i tradicijom sjevernog Jadrana. Na tome će putu sudjelovati u izradi mesa ispod čripnje na agroturizmu Ograde, prošetati Pazinskim kaštelom i Humom, najmanjim gradom na svijetu gdje će isprobati bisku i jela temeljena na tartufima, te jesti boškarina i proučiti kako se radi istarski pršut u Tomažovoj konobi kraj Lovreča.

Na Kvarneru će se ovi gosti upoznati više o goranskoj i liburnijskoj kulinarskoj baštini. Posjet Gorskome kotaru započinjemo kušanjem biljnih likera kod Vida Arbanasa u Lokvama, a ovo gastro-putovanje se nastavlja goranskim ručkom u Goranskoj kući, restoranu hotela Risnjak u Delnicama.

Gosti će posjetiti i nagrađivani restoran hotela Mance, te novootvoreni muzej u Brodu na Kupi, kako bi se i taj dio Gorskoga kotara što bolje pozicionirao u turističkoj ponudi ovoga kraja. Večera temeljena na divljači će biti pripremljena u restoranu Breza u Ravnoj Gori, prije čega će se novinarima predstaviti i manifestacija Plodovi gorja.

Liburnija je predstavljena kroz ponudu agroturizma Manjon u Rukavcu kraj Matulja, koji je poznat i po svojoj farmi puževa. Kao posebnu atrakciju izdvojili smo grad Kastav, sa svojom tradicionalnom peknjicom i bačvarijom, a večera će biti održana u cijenjenom restoranu pepe Nero kraj Rubeša. Prije toga, u jutarnjim satima, novinari će osjetiti i duh stare Opatije te će se u vili Angiolini pripremiti čajanka u opravama iz carskih vremena.

Ovaj put se ostvaruje u suradnji Taste of Adriatic i s potporom Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Kvarnera, Turističke zajednice Istre, Croatia Airlinesa, agroturizma Ograde i agroturizma Manjon, Turističke zajednice Grada Kastva, Turističke zajednice Grada Delnica te Turističke zajednice općine Ravna Gora.