KRONOLOGIJA JEDNE LJUBAVI

Anica i Robert svojoj su ljubavi dali drugu šansu i uspjeli

24.02.2014 u 10:05

  • +6

Anica i Robert Kovač

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Igor Sambolec

Bionic
Reading

Anica i Robert Kovač ove godine slave 15 godina svoje ljubavi, od kojih su 13 proveli u braku. No čini se da im brojka 13 ne predstavlja nikakvu krizu

Anica i Robert Kovač nedavno su pokrenuli zajednički biznis otvorivši restoran, a u njihovom domu, uz troje djece, uvijek je veselo i toplo. Ovaj par najbolji je dokaz za to da ljubavi ponekad treba dati drugu šansu. Naime, prvi put su se zaljubili kada je njoj bilo 18, a njemu 20 godina, no veza im je trajala tek nekoliko mjeseci. Ona se potom posvetila manekenstvu, 1995. ponijela titulu najljepše Hrvatice, a potom i prve pratilje Miss svijeta. Robert se posvetio nogometu u rodnom Berlinu, ali i druženju s novim djevojkama. Tako je upoznao i fatalnu Njemicu s kojom je ušao u prvi brak. Unatoč tome što potječe iz katoličke obitelji, svoj je brak ozakonio samo kod matičara. Anica je također bila u vezi, i to s Tuđmanovim tjelohraniteljem Ivanom Lovrićem. No sve su to bile kratke i prolazne ljubavi do njihova ponovnog susreta za koji je zaslužan, kako se šuška, Zdravko Mamić koji ih je spojio nakon izričite Robertove želje.


Za njihovu je ljubav javnost saznala početkom 2000. i otad su nerazdvojni. No Anica nije priznavala ništa osim vjenčanja pred Bogom, a Robert joj je odlučio ispuniti sve želje pa je nakon crkve svečana ceremonija uz 350 okupljenih bila u hotelu Westin. U početku su živjeli u Münchenu, a potom su se selili kako je Robertova karijera diktirala. Kao plod njihove ljubavi, Anica je 2003. kćer Leticiju, 2007. stigao je maleni Marko, a onda je kao najljepši božićni dar godinu dana kasnije stigla kći Viktorija i upotpunila njihovu sreću.

Nedavno je otkrila kako ona i suprug planiraju i četvrto dijete. 'Voljela bih imati još jednog sina, ako bih tako mogla, ali glupo mi je pričati o tome sada. Želja je jedno, a to ne znači da smo suprug i ja sad stalno u krevetu, kako ljudi pišu i komentiraju. Želim još jedno dijete, ali ne još sada. Kad ih imaš troje, četvrto treba pričekati', rekla je. Preseljenjem u Zagreb prije pet godine, sve se češće pojavljuju na važnijim društvenim događajima na kojima se itekako vidi koliko dobro funkcioniraju.

Većina žena koje uđu u brak sa sportašem mora birati između njegove i vlastite karijere. Anica Kovač odabrala je supruga i obitelj, svjesno zapostavivši svoju karijeru. Putovala je s obitelji kamo su Roberta vodile ponude nogometnih klubova, i pritom je u tome u potpunosti uživala. Iako su mnogi tvrdili kako Anica sve konce drži u svojim rukama, ona je to demantirala, ali još jednom potvrdila kako joj je obitelj na prvom mjestu.

'Mislim da moj muž može sam neke stvari odlučiti i ne treba njemu žena koja će to umjesto njega raditi. Meni je obitelj na prvom mjestu. Živim za svoje troje djece i za svojeg muža i to želim i zadržati. Djeca i muž formula su za moju sreću. Mislim da je svatko u životu sretan na svoj način. Treba samo pustiti srce da voli. Nema mi ničeg ljepšeg nego kad vidim svoje troje djece i Roberta zajedno. Teško mi je to opisati', rekla je svojedobno Anica koja svojim načinom života potvrđuje koji su im životni prioriteti i čini se, njoj i Robertu to u praksi jako dobro polazi za rukom.