bezvremenski i tako ugodan

Džemper koji morate imati u ormaru: I nakon 130 godina, ovom modelu nema konkurencije na modnoj sceni

04.10.2022 u 12:00

Bionic
Reading

Bezvremenski i tako ugodan, ovo je džemper koji, kada dođu hladni dani, morate imati u svom ormaru. Puloveri krupnog, naglašenog pletiva definicija su dobrog basic odjevnog komada koji će sjajno nadopuniti baš svaku jesensku i zimsku modnu kombinaciju

Sa svakom novom modnom sezonom povratak jednog pulovera itekako je uočljiv. Uz vrlo popularne pulovere s patentnim zatvaračem i naglašenom kragnom koji izgledaju kao posuđeni iz tatinog ormara te one na prugice, zimskim stajlinzima uvjerljivo vlada pletivo krupnog boda, a ove sezone bilježi povratak na samo čelo modne scene.

Priča o ovom fantastičnom zimskom komadu potječe iz 19. stoljeća, sa stjenovitog i divljeg Aranskog otočja. Ugodni, a prije svega topli, krupno pleteni puloveri prvo s bili namijenjeni nautičarima kako bi se zaštitili od posebno oštrih zima na moru.

A kao što je slučaj s trapericama, safari jaknom pa i balonerom, od utilitarnih do modnih komada nerijetko je razlika u samo jednom koraku. Ovaj model pulovera postao je vrlo popularan 1950-ih, i to zahvaljujući američkom Voguea koji ga je smjestio na svoju listu poželjnih komada. Nakon toga je dobio je prepoznatljiv način pletenja, u obliku isprepletenih kablova, a to je bio tek početak njegove modne priče. Brojne slavne ličnosti to vremena (na čelu s Jean Seberg i Britt Ekland) prigrlile su ga u svojim ormarima, čineći ovaj ugodan komad nezamjenjivim, pomalo preppy, dijelom zimske garderobe.

Danas ga nosimo ispod balonera, uz suknje, na traperice, a odlično izgleda i u kombinaciji s hlačama širokih nogavica. Za preppy i pomalo štreberski stil s dozom luksuza, uparite svoj omiljeni džemper s mokasinkama, kratkom suknjom, a ispod njega odjenite košulju s kragnom.

Kako ove jeseni odbrati savršeni pleteni džemper?

Ove sezone vladaju dva potpuno kontrastna stila. S jedne strane tu su modeli u neutralnoj i sezonskoj boji, koja oscilira između tamnoplave, krem ​​i prljavo bijele, a na drugoj strani su svjetlucave i upadljive nijanse - jarko ružičasta (u skladu s Barbiecore trendom, koji nastavlja svoju vladavinu), upečatljiva žuta ili oceansko plava. Koju god verziju odabrali, nećete pogriješiti, a ako niste sigurni, bijeli pleteni džemper je model na koji se sigurno možete kladiti – nosiv uz sve, u bilo kojoj prilici.

  • +15
Džemper krupnog pletiva Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije