STILSKE PRIČE

Ako niste zagrijani za 'ružne' tenisice, ovo su pravi modeli za vas

06.02.2020 u 13:38

Bionic
Reading

Iako je neko vrijeme bio naglasak na 'tatinim' glomaznim modelima tenisica, modni stručnjaci predviđaju kako će ove godine biti popularni retro modeli

Iako su skupocjene tenisice koje su lansirali Prada, Alexander McQueen ili Balenciaga, predmet žudnje mnogim modnim ovisnicama, neke se slavne cure među kojima su i Kendall Jenner ili sestre Hadid, radije odlučuju za klasične modele po puno prihvatljivijim cijenama.

Statement modeli nadahnuti robusnim 'tatinim' tenisicama, polako ustupaju mjesto modelima klasičnijeg izgleda poput omiljenih starki iz kojih ne izlazi mlada manekenska zvijezda Kaia Gerber ili pak legendarne cortezice koje često možemo vidjeti na Emily Ratajkowski koja ih ima u nekoliko različitih varijanti.

  • +2
Emily Ratajkowski Izvor: Profimedia / Autor: Anthony Behar / ddp USA / Profimedia

Zanimljivo je kako se Cortez model pojavio još 1994. u filmu 'Forrest Gump' na nogama Toma Hanksa, a prodaju se još od 1972. godine.

  • +5
Zendaya Izvor: Profimedia / Autor: JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ljubiteljica klasike je i modna ikona Zendaya koja se nedavno prošetala u neodoljivim crno-bijelim 'vansicama', popularnim modelom Old skull, prepoznatljivog izgleda koji se svakako može uvrstiti na popis kultnih modela kojima se uvijek vraćamo.

Legendarni skejterski model zvijezda serije 'Eupohoria' je mudro iskombinirala s još jednim omiljenim komadom slavnih ljepotica: kaputom u boji devine dlake. Zendaya je za ovaj cool stajling s buntovnom vibrom zaslužila čistu peticu.

  • +10
Hailey Baldwin Izvor: Profimedia / Autor: Vasquez-Max Lopes / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Lijepa Kaia Gerber, kćer Cindy Crawford, dobro je poznata po svojoj ljubavi prema kultnim visokim conversicama koje vješto sparuje s trapericama i kožnim jaknama stvarajući ludo dobre stajlinge kojima se nema što prigovoriti.

Kaia Gerber Izvor: Profimedia / Autor: TheHollywoodFixTV.com / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dakle, ako ste ljubitelj klasičnijih tenisica poput legendarnih 'jordanica', popularnih adidasovih modela Stan Smith ili Superstar, New Balance ili Conversica ove ćete sezone biti u trendu.

Kako su tenisice apsolutni must have među mnogim fashionisticama, nećete pogriješiti niti s klasičnim Nikeovim modelom koji obožava it djevojka Hailey Bieber. Air Force 1 omiljene su tenisice zgodne supruge Justina Biebera koja ih rado uključuje u svoje dnevne kombinacije.

Nova manekenska senzacija Adut Akech pak ne izlazi iz Nikeovog modela Melody Ehsani X Jordan 1 koji je lansiran još 1984.

Gigi Hadid pak voli reebokice, dok njena sestra Bella voli adidasov model Magmur. 

Selena Gomez također ima svoj omiljeni klasični model, a to je Puma RS-X koje vrlo često nosi obzirom da je zaštitno lice ovoga brenda. Riječ je o tenisicama koje su također nastale u 80-ima te se savršeno naslanjaju na ovaj modni retro trend.