GLOMAZNE LJEPOTICE

Ako ih nemate, krajnje je vrijeme da nabavite ovaj model čizama jer nećete poželjeti izaći iz njih sve do proljeća

16.10.2022 u 12:39

Bionic
Reading

Kao stilizirani križanac legendarnih martensica i gojzerica, combat čizme unazad nekoliko sezona slove kao jedan od najpoželjnijih modela obuće na modnoj sceni

Glavnim krivcem za novu popularnost čizama robusnog izgleda smatra se talijanska Prada. U sezoni jesen/zima 2019. ovaj renomirani brend lansirao je liniju obuće Monolith, a combat čizme iz nje ubrzo su postale najpoželjnijim, ali i viralnim modelom na modnoj sceni.

Prepoznatljivog potplata i s otkačenim detaljem torbica, ovaj model proteklih godina redovito se viđao na stopalima brojnih ljubiteljica mode, baš kao i njegove pristupačne, high street verzije.

Uz Pradin viralni model, na modnoj sceni istaknule su se robusne verzije čizama s potpisom brendova Bottega Veneta i The Row.

Hibridni model chelsea i pankerskih čizama, koji su lansirale ove modne kuće, uspio je u potpunosti osvojiti modne ovisnice diljem svijeta, a baš kao u slučaju Pradinog modela, nije dugo trebalo da se na tržištu pojave pristupačne verzije zahvaljujući poznatim high street brendovima. Slične siluete ove hit obuće i ove sezone tradicionalno krase police trgovina.

  • +16
Glomazne čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Osim što će i ove sezone uvjerljivo dominirati stajlinzima, robusne čizme zahvaljujući svom debelom potplatu osiguravaju dobru potporu za gležanj i zaštitu od nepogodnih vremenskih uvjeta, a uz sve to izgledaju nevjerojatno cool.

Svoj vrhunac popularnosti doživjele su 90-ih godina, a s obzirom na to da su posljednjih sezona nostalgičarske tendencije uspjele u potpunosti zavladati modnom industrijom, nimalo ne čudi njihova višesezonska popularnost.