ISPLATIVA INVESTICIJA

Neizmjerno udobne i nosive od jutra do mraka: Ovo su najljepše pletene haljine sezone

08.10.2022 u 09:40

Bionic
Reading

Pletivo i ove sezone očekivano ima ključnu ulogu na modnoj sceni, a kada govorimo o pletenim haljinama, brojni brendovi potrudili su se lansirati verzije dostojne nošenja od jutra do mraka

Pletene haljine raznih krojeva postale su omiljenim odabirom ljubiteljica mode u hladnim mjesecima iz više razloga. Osim što su vrlo udobne, posebice verzije od vune i kašmira, osiguravaju potrebnu toplinu te se lako nose i kombiniraju.

Veliku popularnost pletene haljine uživale su 90-ih godina, eri iz koje danas proizlaze brojni aktualni trendovi. Na modnu scenu vratile su se u nikad privlačnijem ruhu, a iako se prvenstveno vežu za hladne mjesece u godini, zavodljive verzije od tankog pletiva unazad nekoliko sezona postale su nezaobilazan prizor i u ljetnim mjesecima.

  • +27
Pletene haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Nalik prošlogodišnjoj sezoni jesen/zima, različiti modeli pletenih haljina tradicionalno krase police trgovina - od pripijenih bodycon verzija do predimenzioniranih inačica koje ćete poželjeti nositi od jutra do mraka. Iako su neutralne boje i dalje najzastupljenije na zahvalnim haljinama od pletiva, ove sezone izdvajaju se verzije u bogatoj paleti trendovskih ružičastih tonova.

Kada govorimo o stiliziranju pletenih haljina, pri odabiru obuće u obzir je potrebno uzeti samo jednu stvar, a to je da obuća ne bude previše elegantna. Balerinke ili elegantne salonke jednostavno ne odgovaraju ležernom dojmu koji prirodno emitiraju haljine od pletiva.

Za vidljivu težinu ovog odjevnog komada potreban je jednako 'težak' stilski partner u vidu obuće. Konkretno govoreći, sva ona obuća koja izgleda grubo i ležerno učinit će da pleteni model haljine zablista u pravom svjetlu, a dovoljan dokaz za to stajlinzi su poznatih street style zvijezda na tjednima mode.