ORIGINALNOST NA DJELU

Adidasove sambice kakve još niste vidjeli: Najpoželjnije tenisice dobile novo ruho

11.01.2024 u 14:42

Bionic
Reading

Kada više nikome ne treba dokaz da su adidasove sambice jedan od najsvestranijih modela tenisica na tržištu, stiže najnovija iteracija po uzoru na ubrus

Model Napkin Samba, po uzoru na adidasov proslavljeni model, stvorio je Studio Hagel - dizajnerski kolektiv sa sjedištem u Amsterdamu.

Uklonivši uobičajeni gornji dio tenisica samba od antilopa, najlona ili kože, gornji dio stvorio je od slojevite kuhinjske krpe.

Studio je naveo vintage salvete kao inspiraciju i to postaje jasno čim usporedite njihovo najnovije Samba remek-djelo s njima.

Delikatno pamučno tkanje salveta i zamršeni izvezeni akcenti pažljivo su pretočeni u zamršeni cvjetni uzorak koji 'pleše' na gornjim dijelovima Hagelovih Samba tenisica, a sve je izvedeno u tonovima dragulj žute, plave i ružičaste, uz detalj debelih šavova.

Pokrenut 2015., brend Hagel do danas je surađivao s brendovima kao što su Stepney Workers Club, Off-White™, Valentino i Ecco kako bi stvorio različite verzije tenisica. Također dizajnira i vlastite i često kreira inovativnu jednokratnu obuću.

Adidasove sambice poput vezenog ubrusa predstavljaju prilagođeni dizajni koji, nažalost, neće tako skoro biti lansiran - ili ipak hoće?

Ispod objave fotografija Hagelovih sambica na Instagram profilu stranice Highsnobiety, adidas je komentirao 'Stavite ih u muzej', zajedno s emojijem otvorenih usta.

  • +3
Slavne trendseterice u Adidas Samba tenisicama Izvor: Profimedia / Autor: @JosiahWPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia