jeste li ga već vidjeli?

3 najbolje stvari kod Huawei nova 9 i zašto ga kupiti!

17.12.2021 u 14:18

Bionic
Reading

Napokon je došao! Huawei nova 9 je nakon predstavljanja u Beču stigao u naše trgovine. Ako još uvijek ne znate koji smartphone izabrati, donosimo vam 3 razloga zbog kojih ćete odmah poželjeti imati ovaj.

1. Predivan dizajn

Prvo što će vam upasti u oči je elegantan i moderan dizajn. Huawei nova 9 ima samo 175 grama što ne očekujete od ovakvog pametnog telefona. Obje strane telefona su lagano zakrivljene i zahvaljujući tome uređaj djeluje tanje i ljepše leži u ruci. Dolazi u dvije predivne boje koje se presijavaju - Starry Blue (plava) i Black (crna). Zahvaljujući posebnom postupku obrade Huawei nova 9 je otporan na tragove otisaka prstiju. To znači da će njegova ljepota biti u punom sjaju i bez mrlja od držanja i korištenja telefona. Ali, to nije sve!

Dijagonala zaslona je 6,57 inča, a visoka stopa osvježavanja od 120Hz omogućit će gledanje sadržaja i igranje igrica bez ikakvih problema. Za sadržaj s nižom brzinom kadrova sustav će se automatski prebaciti na 60 Hz i tako štedjeti bateriju.

U postavkama ekrana možete podesiti boje na živopisne ili normalne i dodatno podesiti toplinu boje. Uz odličan prikaz boja, kontrast i kuteve gledanja na raspolaganju su vam tople i živopisne, a vidljivost na suncu i dnevnom svjetlu je odlična.

2. Kamere za savršene fotografije

Svatko tko ima profil na društvenim mrežama zna koliko dobra kamera može pridonijeti boljim i kvalitetnijim fotografijama. Huawei nova 9 ima Ultra Vision AI sustav i glavnu kameru od 50MP. Stražnja kamera zaslužna je za fotografiranje u visokoj rezoluciji čak i ako je osvjetljenje slabo. Prednja kamera od 32MP omogućuje snimanje video zapisa u 4K rezoluciji i odličnu kvalitetu videa.

Noćno snimanje je još bolje zahvaljujući kameri koja može obuhvatiti 40% više svjetla i tako kreirati jasne fotografije visoke rezolucije. Huawei donosi i jednu novu zanimljivost: kontinuirano snimanje s prednjom i stražnjom kamerom vam omogućuje istovremeno snimanje iz obje perspektive. Odličan dodatak koji će vas lako i jednostavno pretvoriti u zvijezdu društvenim mreža. Visoka rezolucija i brzina kadrova prikazat će i najmanje detalje na fotografijama i video zapisima, a dostupne su i opcije usporenog (Slow-motion) i ubrzanog (Time-lapse) načina snimanja videozapisa. A to će pomoći kreirati zanimljive sadržaje koji će vam priuštiti brojne preglede na društvenim mrežama.

3. Dugotrajna baterija

Korisnici traže pametne telefone koji imaju dugotrajnu bateriju i mogu pratiti sve njihove aktivnosti. Jedna od glavnih prednosti Huawei nova 9 je 4300 mAh baterija s Huawei SuperCharge 66W i AI Power Saving tehnologijom. Huawei svojim korisnicima i dalje isporučuje telefone s punjačem, a ovaj punjač će u potpunosti napuniti telefon za samo 38 minuta. U današnje vrijeme, to je karakteristika koju će posebno cijeniti svaki korisnik pametnog telefona. S ovim smartphoneom dobit ćete moćan i lijep uređaj koji će zadovoljiti kriterije i najzahtjevnijih korisnika.

Još bogatiji AppGallery

Huawei korisnici mogu sigurno i jednostavno preuzeti svoje omiljene aplikacije putem AppGalleryja i Petal Searcha. AppGallery nudi preko 173 000 različitih globalnih i lokalnih aplikacija. Možete pronaći lokalne aplikacije poznatih banaka i domaćih medija, ali i globalno popularne aplikacije poput Vibera, Deezera, Bolta, Tik Toka, Snapchata i mnogih drugih. Globalne i lokalne aplikacije dostupne su u 17 različitih kategorija, a pronaći ćete i veliki broj najpopularnijih mobilnih igara. Sve što trebate dostupno vam je na dlanu.

One aplikacije koje se ne nalaze u AppGalleryju možete jednostavno i brzo pronaći koristeći Petal Search. Sigurne i popularne globalne aplikacije poput Facebooka, Instagrama i WhatsAppa lako se preuzimaju i brzo instaliraju na vaš mobilni telefon uz pomoć Petal Searcha. Samo upišete ime željene aplikacije u Petal Search koji će vam odmah ponuditi poveznicu za direktno preuzimanje aplikacije.

Za snalaženje u prostoru i siguran dolazak na odredište pobrinut će se Petal Maps aplikacija. Jednostavna za korištenje i praktična, pomoći će vam da pronađete mjesto na koje trebate stići, upozoriti vas na gužvu, javiti vam stanje u prometu i na naplatnim kućicama. Za vas će odabrati najbrži put do željenog odredišta, a jasne i jednostavne upute ne ometaju prilikom vožnje. Uz 78 dostupnih jezika nalazi se i hrvatski jezik.

Uz Huawei nova 9, kompanija je nedavno lansirala i najnoviji sat, Watch GT 3 koji dolazi u dvije veličine – 46mm i 42 mm, te MateBook 14s laptop.