u režiji Igora Bogdanovića

Završilo snimanje dokumentarnog filma 'RokOtok'

30.07.2022 u 11:35

Bionic
Reading

Snimanje dokumentarnog filma 'RokOtok', u režiji Igora Bogdanovića, završilo je ovaj tjedan na Krku, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar

Film prati Domagoja Jakopovića Ribafisha u nastojanju da ispuni obećanje dano preminulom sinu i plivanjem poveže svih 50 naseljenih otoka na Jadranu.

Cilj mu je bio da tijekom tri ljeta prepliva hrvatsku obalu od Dubrovnika do Krka, a to je i posveta jednoj od igara koju je igrao sa sinom - osvajanje naseljenih otoka, napominje se u najavi filma.

Ta intimna motivacija prerasta u projekt RokOtok, tj. seriju predavanja i druženja s otočkom djecom, društveno vrijedan i koristan poduhvat kojim se želi upozoriti djecu na opasnosti koje se kriju na internetu i online igrama te ih poučiti vrijednostima zajedničkog druženja, očuvanja prirode i aktivnosti dalje od ekrana.

'Film prati Domagojevo suočavanje s izazovima ne samo fizičke, već i duhovne te emocionalne naravi. Plivajući svladava sile prirode i ograničenja vlastitog tijela, a i bori se s boli zbog gubitka sina koja ga istovremeno pokreće i razara', dodaje se.

Snimanje se odvijalo tijekom tri ljeta, u razdoblju od 2019. do 2022. godine, no tijekom ljeta 2020. zbog epidemioloških uvjeta većinom u Zagrebu. Film je producirao Vedran Šuvar za filmsku udrugu Šuma, podržao ga je Hrvatski audiovizualni centar, a dodatna sredstva osigurao Grad Zagreb.