KOMEDIJA KOJA SLAVI BRAK

Zavirite na predstavu 'Seksi rublje' koja je gostovala u osječkom HNK

1/17

Predstava 'Seksi rublje'

Kazalište Virovitica gostovalo je u srijedu u osječkom HNK s predstavom 'Seksi rublje'. Riječ je o drami kanadske autorice Michele Riml koja u sebi ima elemenata komedije. Iza naizgled trivijalne seksualne frustracije i vrckavih svađica u maniri američke screwball komedije skrivaju se duboka tjeskoba, tuga zbog minulog vremena, nezadovoljstvo rutinom posla i obiteljskih odgovornosti, strah od smrti.

I premda se stoga čini da je zadatak da izrežira ovu predstavu trebao pripasti nekom s debelim životnim iskustvom, odluka Kazališta Virovitica bila je da režiju povjeri mladoj osobi, Lei Anastaziji Fleger. Drama donosi spoj mladenačke energičnosti u vidu temperamentne glumačke igre, zaigranije i drskije od mnogih drugih uprizorenja ove uspješnice Michele Riml, i iznimne životne i kazališne zrelosti.

Naime, upravo je zajedničko životno i kazališno iskustvo ono što čini drugu važnu sastavnicu konteksta predstave. Vlasta i Igor Golub, u glavnim i jedinim ulogama drame, i privatno su bračni par. Trajanje njihovog braka, samo tri godine duljeg od braka protagonista ove fikcionalne kazališne priče, korespondira s trajanjem profesionalnog rada tih dvoje glumaca u Kazalištu Virovitica.

Predstava 'Seksi rublje'

Predstava 'Seksi rublje'

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic

Prethodna slika Sljedeca slika
Kazalište Virovitica gostovalo je u srijedu u osječkom HNK s predstavom 'Seksi rublje' mlade redateljice Lee Anastazije Fleger. Riječ je o dramskoj komediji koja slavi brak, a glavne uloge igraju Vlasta i Igor Golub koji su i u privatnom životu u dugom i uspješnom braku
  • Autor: I. But.
  • Objavljeno 09.01.2019 u 21:30