'MOJE PJESME, MOJI SNOVI'

Zavirili smo na generalnu probu kultnog mjuzikla

27.04.2016 u 11:44

  • +5

Generalna proba mjuzikla Moje pjesme, moji snovi redateljice Nine Kleflin

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjic

Bionic
Reading

Kultni mjuzikl 'Moje pjesme, moji snovi' prvi put u Hrvatskoj bit će izveden na kazališnim daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, u režiji Nine Kleflin. Dobiti licencu za prvu hrvatsku verziju poznatog mjuzikla nije bilo nimalo lako, a kako bi zadovoljili rigorozna pravila, u HNK-u Osijek na ovom su projektu radili od lipnja prošle godine

Kako bi publika priču o novakinji iz samostana koja dolazi kao guvernanta u kuću vojnika sa sedmero djece, inspirirana sudbinom Austrijanke Marije von Trapp, vidjela i na hrvatskom jeziku, prijevod teksta i pripjevi pjesama morali su proći duplu provjeru. Radi otkrivanja eventualne greške, prijevodi s engleskog na hrvatski ponovno su morali biti prevedeni na engleski i poslani na provjeru.

Stroga licenca ograničavala je i autorske slobode u režiranju pojedinih prizora, a osim iscrpnih tehničkih uvjeta postavljenih pred kazalište, vlasnici prava, R&H Theatricals Europe, imali su zahtjeve čak i po pitanju veličine fonta na plakatima.

'To je kultni mjuzikl kojega svi znaju. Gotovo da nema čovjeka koji ne zna barem jednu pjesmu iz njega. Uz kombinaciju odgovornosti, ushićenja te malo pozitivne treme i straha, radujem se ovom poslu. Velika je odgovornost, a očekujem da će sve uspjeti posebice jer je riječ o najvećem glazbeno-scenskom djelu koje sam ikada radila, a mislim kako je jedno od većih koje je i kazalište radilo', rekla je tportalu redateljica Nina Kleflin nakon završenih opsežnih audicija na kojima su interes za ulogu u kultnom mjuziklu pokazali brojni profesionalci iz cijele Hrvatske, ali i susjednih država.

Premijera mjuzikla je 29. travnja, a u našoj fotogaleriji možete pogledati scene s generalne probe predstave.