NOVITET IZ ZNANJA

Zabavna i originalna oda ljudskoj nepromišljenosti, gluposti i pogrješivosti

04.08.2021 u 13:26

Bionic
Reading

Nakladnička kuća Znanje prestavila je zabavnu i originalnu knjigu 'Ljudi: Kako smo sje*ali sve što smo mogli' ('Humans: A Brief History of How We F*cked It All Up'), novinara i humorista Toma Phillipsa

Riječ je o vratolomnom putovanju kroz najveće pogreške u ljudskoj povijesti, od pada našeg najranijeg pretka sa stabla pa sve do najspektakularnijih promašaja našeg doba.

U sedamdeset tisuća godina otkad kročimo Zemljom, homo sapiens, moderna inačica ljudskog roda, mnogo je postigla. Umjetnost, znanost, kultura, trgovina – apsolutni smo pobjednici što se tiče evolucijskog hranidbenog lanca. Ali iskreno, nije nam sve išlo od ruke, a znali smo i poprilično zeznuti.

Od kampanje protiv četiri pošasti Mao Ce-tunga, do američkog dust bowla; od austrijske kraljevske vojske koja napada samu sebe jedne pijane noći, pa do vodeće svjetske supersile koja odabire mogula reality televizije za predsjednika, možemo reći da kao vrsta tijekom vremena nismo postali znatno mudriji.

Stoga, kad sljedeći put pomislite da ste nešto zeznuli, neka vam ova knjiga bude podsjetnik da je sve moglo biti i mnogo gore. U prijevodu Davida Edela, naslov 'Ljudi: Kako smo sje*ali sve što smo mogli' možete pronaći u knjižarama diljem zemlje te u webshopu Znanje, po cijeni od 129,00 kn.