HOLLYWOOD NA DASKAMA

Washingtonu nagrada Tony za najboljeg glumca

14.06.2010 u 09:24

Bionic
Reading

'Memphis', mjuzikl o korijenima rock and rolla, i 'Red', drama o umjetniku Marku Rothku, osvojile su najviše Tonyja, američkih nagrada za najbolje kazališne predstave, na svečanosti dodjele u nedjelju navečer u New Yorku

'Memphis', mjuzikl koji sadrži rock, soul i gospel glazbene brojeve osvojio je ukupno četiri nagrade, uključujući i prestižnu za najbolji mjuzikl.

'Red', predstava s britanskim glumcem Alfredom Molinom u glavnoj ulozi, osvojila je nagradu za najbolju dramu i još pet drugih Tonyja.

Međutim, velika hollywoodska filmska zvijezda Denzel Washington pobijedio je Molinu u kategoriji za najboljeg glumca, za naslovnu ulogu u predstavi 'Fences' pokojnog dramatičara Augusta Wilsona. 'Moja majka uvijek kaže, čovjek daje priznanja, a Bog daje nagradu', rekao je Washington. 'Čini se da sam večeras dobio oboje'.

Najboljom glumicom proglašena je Washingtonova partnerica u predstavi Viola Davis.

Od ostalih hollywoodskih zvijezda, kojih je bilo puno gledalište Radio City Music Halla, nagradu za najbolju žensku ulogu u mjuziklu dobila je Catherine Zeta-Jones za nastup u predstavi 'Mala noćna muzika'. Bio je to njezin broadwayski debi.

Scarlett Johansson
osvojila je Tonyja za sporednu žensku ulogu za predstavu Arthura Millera 'Pogled s mosta'.