DIZAJN NAŠEG DOBA

Vuk iz Ikee, Louboutinke i trepavice Katy Perry za budućnost

05.07.2014 u 08:10

V&A kolekcija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Od cipelica Louboutin do prvog svjetskog pištolja napravljenog 3D printerom, muzej Victoria i Albert pokrenuo je novu kolekciju koja predstavlja presjek reprezentativnog dizajna i djela koja su obilježila suvremeno doba

Victoria and Albert Museum u Londonu najveći je muzej primijenjene umjetnosti i dizajna na svijetu. Posjeduje stalnu zbirku od 4,5 milijuna izložaka. Utemeljen je 1852. i nazvan je po britanskom kraljevskom paru, princu Albertu i kraljici Victoriji.


Plišani medvjedić Lufsig iz Ikee

Njihova nova zbirka okuplja predmete koji definiraju naše doba: sistem prikupljanja predmeta za zbirku nazvali su Rapid Response Collecting, kako bi dočarali 'držanje koraka s najbitnijim razvojem i promjenama koje oblikuju suvremenu umjetnost, dizajn, arhitekturu i tehnologiju'.


3D pištolj Codyja Wilsona

Među odabranim djelima koja su zasad u zbirci, nalaze se i plišana igračka vuka Lufsiga iz Ikee, cipele dizajnera Christiana Louboutina, pištolj nastao metodom 3D printanja teksaškog studenta prava Codyja Wilsona, traperice Primark, kabel za liftove Kone UltraRope te set lažnih trepavica Katy Perry Cool Kitty, koje su napravljene od pravih ljudskih vlasi sakupljenih od žena po selima u Indoneziji.