IZVODI SVETLANA PATAFTA

'Vrijeme je za igru': Predstava za djecu do šest godina u zagrebačkom MSU

28.08.2019 u 11:44

Bionic
Reading

'Vrijeme je za igru', predstava za djecu od godinu i pol do šest godina u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti 1. rujna izvest će Svetlana Patafta, koja potpisuje i koncept i režiju

'Predstava je nastala u prostornoj interakciji između kartonskih cijevi, platnenih vrećica, dugačkih rola papira, dugačke platnene trake i predmeta koji skupa grade dječje igralište. Nakon predstave scenografija postaje poligon za igru, na kojem djeca mogu obraditi svoje dojmove u direktnoj komunikaciji s materijalima i predmetima koji su korišteni u predstavi', stoji u najavi.

Vrijeme je za igru Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mirko Cvjetko

Po završetku druženja u dvorani, roditelji će s djecom moći posjetiti Stalni postav MSU-a i, ako vrijeme dozvoli, spustiti se niz tobogan. 'Cijeli program omogućit će djeci upoznavanje prostora i sadržaja muzeja na posebno prilagođen način', kažu iz MSU-a.

Predstava Vrijeme je za igru Teatra Puna kuća, osim u suradnji s MSU-om, nastala je u partnerstvu s Dječjim vrtićem Siget. Likovno oblikovanje potpisuje Nikolina Manojlović Vračar, a glazbu Lazar Novkov.

Premijera 1. rujna održava se u 10 sati u dvorani Gorgona MSU-a, nakon čega će se predstava izvesti i 22. rujna u 10 i 11.30 sati.