ZA VRIJEME PROLJETNIH PRAZNIKA

Besplatnih devet predstava za mališane na zagrebačkom Naj, naj, naj festivalu

10.04.2019 u 11:59

Bionic
Reading

Novo 19. izdanje Naj, naj,naj festivala u produkciji kazališta Žar ptica održat će se u Zagrebu od 24. do 28. travnja, a među gostima je i kazalište iz Afrike s predstavom o zaštiti planeta Zemlje 'Plastika'

Ukupno devet predstava očekuje publiku najnovijeg izdanja Naj, naj, naj festivala koji se, kaže selektorica Željka Turčinović, na mapi kulturnih događanja Zagreba pozicionirao kao mogućnost da djeca vide je novo u kazalištu u zemlji i svijetu te da, osim veselja i druženja, doznaju o društvenim, ekološkim, kulturnim i socijalnim problemima.

Na programu će se tako naći šest domaćih i tri strane predstave. Iz Hrvatske će, pored kazališta domaćina, GK Žar ptice, nastupiti Gradsko kazalište lutaka Split, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Kazalište lutaka Zadar, Kazališna družina Pinklec, Kotar teatar i Mala scena.

Iz svijeta iz Ugande stiže kazalište Blac Anthem iz Kampale, s temom o zaštiti planeta Zemlje u predstavi 'Plastika'. Narodnu priču iz Gruzije donosi Državno kazalište za djecu i mlade Nodar Dumbadze iz Tbilisija, a iz susjedne Austrije Dschungel Wien plesnu priču o radosti za najmlađe.

'Izabrana kazališta izvest će svoje najbolje predstave koje svaka na svoj način potiču na razmišljanje o našem mjestu na planeti Zemlji, različitosti i prihvaćanju drugih pogotovo kad je riječ o izbjeglima', navodi Turčinović dodajući da je ovogodišnji moto festivala 'Nek nam Zemlja svima bude dom.

Festival će trajati za vrijeme proljetnih školskih praznika, a ulaznice za sve predstave su besplatne.