jazz.hr

Vrhunski koncert Davea Hollanda i Cross Curents Trija pred prepunim ZKM-om

01.11.2019 u 15:52

Bionic
Reading

Na pozornici Zagrebačkog kazališta mladih, pred rasproranom dvoranom, u srijedu navečer održan je sjajan koncert Cross Currents Trija predvođenog velikim Daveom Hollandom

Uoči početka nastupa Cross Currents Trija, ugledni jazz glazbenik i član upravnog odbora nagrade Porin, Neven Frangeš, uručio je legendarnom kontrabasistu Daveu Hollandu nagradu Porin i čestitao mu na ovoj nagradi koju je dobio za posebna postignuća u glazbi.

Cross Currents Trio, koji osim Hollanda čine još dvojica vrhunskih jazz glazbenika, saksofonist Chris Potter i tablist Zakir Hussain, oduševili su publiku tijekom dvostanog koncerta na kojemu su predstavili svoj album 'Good Hope'.

Album je objavljen prije nekoliko dana i nudi savršen spoj zapadne i istočne kulture. Publika je gromoglasnim pljeskom nagradila ovaj vrhunski nastup.

Koncert je održan u organizaciji Jazz.hr-a HDS-a, a glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika, educirati mlade glazbenike kroz koncerte, radionice i direktnu suradnju sa svjetskim zvijezdama, kao i dogovoriti međunarodne suradnje, na način da hrvatskim jazzistima otvore vrata za nastupe na stranim pozornicama. Jazz.hr na krilima uspjeha koncerta Cross Currents Trija, ali i čitave protekle godine priprema program za slavljeničku, 2020. godinu, kada slavi veliki 30. rođendan.