nagradnjače

Vodimo vas na predstavu 'Ljudski glas'

17.10.2018 u 13:44

Bionic
Reading

Predstava Ljudski glas višeglasna je scenska cjelina koncipirana iz poetskog monologa Jeana Cocteaua, fragmenata epistolarno-ispovjednog romana I Love Dick autorice Chris Kraus te izabranih dijelova intimističko-teorijsko-filozofskog filozofskog teksta Testo Junkie Paula B. Preciada

Drama je strukturirana kao monolog ženskog lika upućen preko telefonske slušalice ljubavniku koji će se sutradan vjenčati s drugom ženom. U ovom autorskom konceptu sva tri teksta povezuje ženski glas u pregovorima s nijemim muškim subjektom, odnosno njegovom društvenom konstrukcijom. Ljudski glas bio je izazov velikim glumicama i redateljima dvadesetog stoljeća. Iako napisan prije osamdeset i pet godina Ljudski glas i dalje je inspirativan predložak kompleksnih izvođačkih i redateljskih slojeva.

Izvor: Društvene mreže

Može se reći da je 'Ljudski glas' hrabar i rizičan kazališni projekt koji otvara aktualne teme i pomiče granice izvedbe. Prilično je performerski orijentiran, a u takvom konceptu odlično su se snašle glumice ZKM-a, koje su uvjerljivo i dojmljivo, s lakoćom, velikom energijom i strašću, ponegdje i duhovito i zabavno, interpretirale svoje dionice.

Nina Ožegović, tportal

'Ljudski glas' je, dakle, ženski glas. U vrijeme kada se Istanbulska konvencija smatra kontroverznom, hrvatska svakodnevica pleše po rubu društvenih sloboda, koketira se s klerikalizacijom društva i približava društvu u kojem nas nadziru, čini se da su nam ambiciozni kazališni projekti s jasnim političkim angažmanom poput ovog vrlo potrebni.

Tena Novak, ziher

LJUDSKI GLAS

  • Cocteau / Kraus / Preciado
  • redatelj: Bojan Đorđev
  • Dramaturg: Goran Ferčec
  • Glume: Hrvojka Begović, Nataša Dorčić, Barbara Prpić, Urša Raukar i Lucija Šerbedžija.
  • Izvedbe: petak, 19.10. / subota, 20.10. / nedjelja, 21.10. u 20 sati

Čitateljima tportala darujemo 6x2 ulaznice za izvedbu predstave 'Ljudski glas' (petak, 19.10., subota, 20.10. ili nedjelja, 21.10. u 20 sati). Dobitnici su Milana Romić, Nataša Šimić, Krunoslava Kregar, Martina Divić, Ivana Meštrović i Martina Lončar.