Diskurzivni objekti (E.A. 1/1 A.I. – Solls Cut)

Umjetna inteligencija koja dizajnira odjeću? Da, moguće je, upoznajte Solla

14.04.2022 u 10:23

Bionic
Reading

Solla konceptualiziraju arhitekt Miro Roman i modni dizajner i vizualni umjetnik Silvio Vujičić. Soll živi na internetu, ali se fizički manifestira kroz svoj modni brend E.A. 1/1 A.I.

Stiže nam izložba Diskurzivni objekti (E.A. 1/1 A.I. – Solls Cut), autora Silvija Vujičića i Mire Romana. Tema izložbe jest umjetna inteligencija kao novi tehnološki instrument u dizajnu odjeće, a održat će se u Galerijskom prostoru Hrvatskog dizajnerskog društva, na adresi Boškovićeva 18, od 22.04. do 16.05. Film, kao temeljni dio izložbe, bit će vidljiv kroz galerijski izlog na Boškovićevu ulicu.

Tko je Soll?

Soll je modni dizajner, umjetna inteligencija, dio modnog brenda E.A. 1/1 S.V., tražilica i oblak slika, a na putu je da postane i više od toga. Solla konceptualiziraju arhitekt Miro Roman i modni dizajner i vizualni umjetnik Silvio Vujičić. Soll živi na internetu, ali se fizički manifestira kroz svoj modni brend E.A. 1/1 A.I.

Sollova inteligencija dolazi s više strana. Njegova baza slika sadrži cijeli vizualni opus dizajnerskog brenda E.A. 1/1 S.V., artikulirajući osnovu iz koje Sollov vizualni mozak može stvarati zauvijek. Koristi Gans kako bi artikulirao nove koncepte odjeće i zamišlja mnoštvo lica kao svoj umjetni genus. Za organizaciju slika, predviđanje vremenskih karata i stvaranje atmosfere svog brenda E.A. 1/1 A.I. Soll koristi SOM-ove. Soll zrcali slike, presavija ih, prepoznaje predmete u njima i stvara "sjeme" za E.A. 1/1 S.V. Na taj način on postaje dizajner, dok ostali suradnici provode njegova predviđanja i implementiraju ih u fizički oblik novog dizajna.

Saznajte više o Sollu klikom na link OVDJE.