'baci se na pod'

Ugledni Variety piše o dugometražnom redateljskom debiju Nine Violić

11.11.2021 u 16:41

Bionic
Reading

Filmski časopis donosi najavu filma i razgovor s predstavnicom 'sales agencije' Endorphin

Atenski Endorphin Film Sales postao je 'sales agent' filma Nine Violić 'Baci se na pod', piše Variety. Engleski naziv redateljskog dugometražnog prvijenca (ranije je režirala 'kratkiše' Odvajanje i Janje) glumice je 'Kick and Scream', a film prati posljednjih pola sata braka koji se raspada, prikazujući događaje iz perspektive žene, muža i njihovog 6-godišnjeg djeteta. Osim što ga je režirala, Nina Violić je za film napisala scenarij te u njemu i glumi.

'Kick and Scream' producirali su Vanja Sremac i Zdenka Gold za Spiritus Movens, u koprodukciji s Terminal 3, MP Filmskom Produkcijom, Zagreb Filmom, Propeler Filmom i Antitalentom.

'Razlog zašto odabiremo filmove koje odabiremo jest taj što nam se, prije svega, sviđa film. Ali isto tako, sviđaju nam se ljudi koji stoje iza projekta”, rekla je Varietyju Christina Pelekani iz agencije Endorphin Film Sales, dodajući kako im je cilj imati tri filma godišnje i jako blisko surađivati s timom koji stoji iza svakog od njih.

'Stoga moramo imati dobru kemiju s njima', rekla je Pelekani američkom filmskom časopisu.

'Od prvog trenutka smo znali da bi film Nine Violić mogao biti taj', dodala je. 'Ženski prvijenac, koji se bavi temom s kojom se može lako poistovjetiti zbog njezine istinitosti i realizma. Riječ je o lijepo zamišljenoj i izvedenoj komornoj drami, a Ninino iskustvo u kazalištu je definitivno vidljivo u filmu i ono je njegova velika prednost,' kazala je Pelekani.

Endorphin Film Sales je 2020. pokrenula bivša izvršna direktorica Warner Brosa, Paramounta i Studiocanala Viki Antonopoulou, zajedno s konzultanticom za marketing i distribuciju Pelekani.

'Veseli nas vidjeti najavu filma na Varietyju i velika nam je čast', rekla nam je kratko redateljica filma Violić, dodavši kako je film završen, no još nije poznat datum početka njegova prikazivanja.

Cijeli tekst Varietyja dostupan je na ovoj poveznici.