rekordan broj

U konkurenciji za Nagradu 'Fran Galović' 79 knjiga

17.07.2023 u 09:48

Bionic
Reading

Za Nagradu 'Fran Galović' koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo hrvatskih autora na temu zavičaja ili identiteta, prijavljeno je rekordnih 79 knjiga, izvijestio je organizacijski odbor 30. Galovićeve jeseni

Nagrada se dodjeljuje za najbolje književno djelo hrvatskih autorica i autora na temu zavičaja i/ili identiteta, objavljeno između 1. srpnja 2022. i 30. lipnja 2023. godine te će se dobitniku ili dobitnici dodijeliti u sklopu Galovićeve jeseni, međunarodnog festivala književnosti koji se organizira u čast hrvatskoga književnika Frana Galovića.

Jubilarna 30. Galovićeva jesen održat će se početkom studenog u Koprivnici, a finaliste će tijekom listopada objaviti prosudbeno povjerenstvo za dodjelu nagrade koje čine Julijana Matanović, Zlatko Krilić i Mario Kolar.

Nagrada 'Fran Galović' utemeljena je 1994. godine.

Suorganizatori Galovićeve jeseni su Umjetnička organizacija Artikulacije iz Koprivnice i Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika, a festival se organizira uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije i Podravke d.d., te u suradnji s brojnim partnerima.