na tri lokacije

Svjetske komičarke stižu u Hrvatsku: Prvi međunarodni ženski festival stand up komedije

31.05.2023 u 08:43

Bionic
Reading

Sredinom lipnja ove godine, Marina Orsag i Studio Smijeha, donose spektakl smijeha u tri Hrvatske županije, Istarsku, karlovačku i zagrebačku

Prvi međunarodni ženski festival stand up komedije pružit će vam garantiran smijeh do zadnjeg trbušnog mišića i to u prekrasnom okruženju Morosini Grimani Dvorca u Svetvinčentu 8. i 9. lipnja, Dvorca Dubovac u Karlovcu 10. i 11. lipnja i Atriju Muzeja Grada Zagreba 12. i 13. lipnja ove godine. Pripremite se da vas devet vrhunskih svjetskih i balkanskih komičarki ostavi bez daha - zbog smijeha, naravno, stoji u priopćenju

Na festivalu “Laughemme” možete očekivati odličnu ekipu komičarki iz Amerike, Grčke, Indije, Kine, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a neke od njih čak nose titulu "Najsmješnijih osoba na svijetu" kao i ostale vrijedne nagrade i titule.

Bit će to prava poslastica za sve ljubitelje dobrog humora iz ženske perspektive namijenjen i muškoj i ženskoj publici, dodaje se također u priopćenju.

Zbog sve veće popularnosti stand up komedije u Hrvatskoj, kao i zbog kvalitete samog događaja, organizatorice festivala očekuju veliku navalu na događaj pa savjetuju da što prije osigurate svoje ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 17eur na Mojekarte.hr ili Ulaznice.hr.

Marina Orsag: Želimo osnažiti žene i ojačati žensku stand up scenu u Hrvatskoj

Osnivačica festivala i renomirana komičarka Marina Orsag izjavila je da je vizija "Laughemme" festivala osnažiti žene i ojačati žensku stand up scenu u Hrvatskoj, kroz najbolji alat - humor. Ideja je pružiti smijeh hrvatskoj publici, kroz žensku perspektivu i kulturnu raznolikost, a u nadolazećim godinama proširiti ovu lijepu priču i na regionalnu publiku.

Svaki festival ima dvije večeri, balkansku večer na hrvatskom i stranu večer na engleskom jeziku, u kojima će mnogobrojnu publiku u dvorcima kraljice smijeha oduševiti izvrsnim humorom i odličnom atmosferom. Vrijeme je da ih i predstavimo: krećemo od Katerine Vrane (Grčka/Velike Britanija) najbolje grčke komičarke, finalistice prestižnog Funny Women natjecanja, koja je osvojila srca publike diljem svijeta, a i Hrvatske još prije pet godina kada je gostovala u raznim gradovima od Zagreba, Umaga do Križevaca. Zatim, tu je Maureen Langan (USA), stand up komičarka, radio voditeljica i TEDx govornica, koja je dijelila pozornicu s velikim imenima poput Robin Williamsa i Rosie O'Donnell. Stiže nam i Joanna Sio (Kina/Češka), komičarka koja je osvojila drugo mjesto na Međunarodnom stand up natjecanju u Hong Kongu 2012. i predstavljala je Hong Kong na natjecanju za najsmješniju osobu na svijetu Laugh Factoryja 2016. Anshita Koul (Indija/Njemačka), kao iskusna iseljenica, donosi novu perspektivu kroz humor i izbjegava klasične klišeje i može se pohvaliti nedavnim sudjelovanjem na "One to Watch" list na Funny Women Stage Awards 2021., kao i time da je bila finalistica na Funny Women Stage Awards 2022 u Britaniji. Naravno tu su i naše domaće, regionalne snage koje su vas već provjereno oduševile svojim talentom nasmijavanja. Marina Orsag (Hr), Martina Ipša (Slo) Jelena Radanović (Srb), Miranda Lončar (BiH) i Vlatka Mifka (Hr) još jednom će svojim britkim i direktnim šalama osvojiti srca publike.

Ove talentirane stand-up komičarke donose svoj jedinstveni stil, pozadinu i osobnost kao začin "Laughemme" festivalu. Njihove izvedbe su nevjerojatno duhovite, iskrene i donose smijeh na razne teme kroz fore koje ostaju u vašim mislima još dugo nakon što ih čujete, stoji u priopćenju. Kako iza ove priče stoje Marina Orsag i njen Studio Smijeha, ekipa odgovorna za stvaranje kvalitetne stand-up scene u Hrvatskoj, ne sumnjamo u kvalitetu koju festival pruža tako da nam samo preostaje da vas pozovemo da doživite njihove nastupe i budete dio nevjerojatne atmosfere koju stvaraju, dodaje se u priopćenju.

Osigurajte svoje ulaznice što prije jer iako festival pruža neograničene količine smijeha, mjesta u dvorcu su ograničena, navodi organizator.