SPLITSKA GALERIJA UMJETNINA

Studenti izveli performans protiv Botterija

13.01.2011 u 16:13

Bionic
Reading

Studenti likovnih umjetnosti Umjetničke akademije izveli su performans protiv prijedloga da se za ravnatelja splitske Galerije umjetnina izabere slikar Josip Botteri

Nakon što su se protiv smjene sadašnjeg ravnatelja Galerije umjetnina u Splitu Bože Majstorovića usprotivili članovi Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske (DPUH) i Hrvatskog muzejskog društva (HMD), svoje mišljenje izrazili su i studenti likovnih umjetnosti Umjetničke akademije u Splitu.

Performans upućen protiv slikara Josipa Botterija, kojeg je za novog ravnatelja predložilo Upravno vijeće Galerije umjetnina, održan je u dvorištu Galerije. Porukama 'Botteri, floskule ponudi kardinalu' i 'Botteri, uhvati se geometrije' studenti su izrazili što misle o predloženom novom ravnatelju.

Prije nekoliko dana DPUH i HMD izrazili su zabrinutost zbog prijedloga o imenovanju Josipa Botterija za novog ravnatelja, kojemu, smatraju nedostaju kvalifikacije i razrađeni program.

Konačnu odluku donijeti će splitsko Gradsko vijeće kao i u slučaju imenovanja Duška Mucala za v.d. intendanta HNK Split.