POGLEDAJTE FORŠPAN

Stiže nam prva hrvatska zombi komedija o suživotu Hrvata i Srba

07.01.2019 u 10:41

Bionic
Reading

Film Predraga Ličine 'Posljednji Srbin u Hrvatskoj', prva hrvatska horor komedija iz budućnosti, u kina stiže krajem veljače, a govori o suživotu Hrvata, Srba i zombija

Radnja filma, za koji je objavljen prvi foršpan, događa se u bliskoj budućnosti, sedam godina nakon što je Hrvatska bankrotirala. U svijetu se istovremeno vodi borba za vodu, koja je postala dragocjenija od nafte. Da bi je se domogli, moćnici ne prezaju ni od čega, pa ni od ubacivanja virusa koji pretvara ljude u zombije.

Zagrebačkog bonvivana Miću (Krešimir Mikić), čija je dnevna rutina zacrtana negdje između salona za masažu, restorana i kinodvorana, u kojima prati filmski serijal svoje omiljene glumice Franke Anić (Hristina Popović), zombi-epidemija zateći će potpuno nespremnog. Ipak, praćen svojom filmskom heroinom, hrabro će se krenuti probijati kroz svijet zombija s jednim jedinim, ali teško ostvarivim ciljem: preživjeti!

U horor komediji, koja u kina kreće 28. veljače, glume i Tihana Lazović, Dado Ćosić, Bojan Navojec, Sergej Trifunović, Rene Bitorajac te Judita Franković Brdar, ali i Severina Kojić u ulozi Francesce Saviole De La Norde, zaštitnice zombija.

  • +8
Posljednji Srbin u Hrvatskoj Izvor: Promo fotografije / Autor: Kinorama

Predragu Ličini, redatelju rođenom 1972. u Zagrebu, ovo je prvi dugometražni film. Pored brojnih glazbenih i reklamnih spotova te nekoliko dokumentarnih filmova, režirao je 15 epizoda humoristične serije za mlade 'Nedjeljom ujutro, subotom navečer' te kratki igrani film 'Teleport Zovko'.

'Posljednji Srbin u Hrvatskoj' je hrvatsko-srpska koprodukcija nastala suradnjom zagrebačke Kinorame i beogradskog Art & Popcorna te Filmskog centra Srbije. U domaća kina stiže 28. veljače.