IGRICE KAZALIŠNOG VIJEĆA

Statut promijenjen zbog Snježane Abramović Milković?

17.09.2014 u 16:15

Bionic
Reading

Kazališno vijeće ZKM-a odlučilo je promijeniti uvjete koje moraju zadovoljavati potencijalni kandidati za ravnateljsko mjesto u toj kući. Ime koreografkinje Snježane Abramović Milković već se dugo spominje u kuloarima kao 'gotov čin' te se o njoj piše kao o novoj ravnateljici, prenosi Teatar.hr

U skladu sa Statutom ZKM i ZOK-om, natječaj za ravnatelja mora biti raspisan najkasnije 30 dana od stupanja vršiteljice na dužnost, a do isteka tog roka ostalo je još desetak dana, donosi Teatar.hr.

Podsjetimo, 28. kolovoza ove godine Ksenija Marinković imenovana je vršiteljicom dužnosti ravnateljice ZKM-a, nakon što je prethodna ravnateljica Dubravka Vrgoč imenovana na novu dužnost.

Kazališno vijeće je na iduću sjednicu zagrebačke Skupštine, koja će se održati 25. rujna, uputilo prijedlog po kojem budući ravnatelj/ravnateljica kazališta neće morati imati završen studij s područja humanističkih znanosti ili umjetničkog područja.

Takvi uvjeti bili su glavna prepreka za eventualno imenovanje ravnateljicom Snježane Abramović Milković, zagrebačke koreografkinje, voditeljice ZPA i kandidatkinje s liste Milana Bandića na prošlim izborima.

Njezino ime već se dugo spominje u kuloarima kao 'gotov čin', a u prilog tome idu i nove izmjene Statuta, smatraju na portalu Teatar.hr