BEZ PROGRAMSKOG TIMA

Srećko Horvat s ekipom napustio Subversive

24.04.2014 u 15:14

Bionic
Reading

Programski tim Subversive Film Festivala u otvorenom pismu objavljenom na stranicama SFF-a objavio je da se povlači iz organizacije po mnogima najboljeg kulturnog festivala u državi

Programski tim koji čine Igor Štiks, Srećko Horvat, Jelena Ostojić, Vedrana Bibić, Boris Postnikov, Andrea Milat, Mario Kikaš i Nikolina Rajković u otvorenom pismu pojasnio je da zbog razilaženja u poimanju aktivističkog rada u sklopu Subversive Foruma te svrhe Subversive Festivala uopće, neće nastaviti raditi na daljnjoj realizaciji projekata koji će se eventualno odvijati pod tim imenom.

Subversive se ovog proljeća održao šesti put, a kao i prijašnjih godina, u Zagreb je doveo vodeća imena svjetskog kulturnog i intelektualnog miljea.

Slavoj Žižek, Tariq Ali, Andrea Zlatar Violić i Srećko Horvat

‘Kroz svoj program festival je ovu raspravu nastojao izmjestiti iz uskih akademskih okvira i uvesti je u javnu sferu te na taj način širu javnost upoznati s progresivnim društvenim idejama i konceptima te socijalnim, političkim i ekonomskim alternativama. Sretni smo ako smo svojim radom napravili pomak na ovom polju i tako omogućili širenje lijeve misli kako u Hrvatskoj, tako i na Balkanu. Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su prepoznali naša nastojanja i pridružili nam se u zajedničkoj borbi’, stoji u otvorenom pismu koje završava drugarskim pozdravom.

Subversive su 2008. godine osnovali Srećko Horvat, Nikola Devčić i Dora Baras. U razgovoru za tportal, Nikola Devčić kazao je da ne zna zašto su potpisnici otvorenog pisma odlučili napustiti Subversive, a najavio je da će Festival i iduće godine ići u istom opsegu i formatu.