'SPRINT'

Split priprema veliku izložbu posvećenu vezi sporta i umjetnosti

19.01.2018 u 10:15

Bionic
Reading

Hrvatsko udruženje likovnih umjetnika i Grad Split 23. siječnja u Staroj gradskoj vijećnici skupnu izložbu 'Sprint' na kojoj će biti predstavljeni umjetnički radovi suvremenih hrvatskih umjetnika koji problematiziraju temu sporta u njegovim brojnim oblicima

U fokusu izložbe 'Sprint' je kulturološko ozračje, odnosno, preispitivanje osjetljive spone između umjetnosti i sporta, dva pandana ljudskog djelovanja koji se poistovjećuju s trošenjem slobodnog vremena ili dokolicom, a koja su često međusobno isključiva, stoji u najavi.

  • +2
Sprint Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HULU Split

'Uz pomoć radova prikazanih na izložbi posvjedočit ćemo o povezanosti ovih dvaju fenomena. Radovi inspirirani sportom odišu udivljenjem, ironijom ili humorom, no nikako ravnodušnošću, bilo da se radi o slici, skulpturi, fotografiji ili spomeničkom rješenju', poručuju iz HULU Split.

Izložba će ponuditi na uvid i neka neumjetnička rješenja anonimnih autora koji su svoju inspiraciju pronašli u umjetnosti kao i dokumentaciju nekih od najvažnijih splitskih sportskih trenutaka viđenih okom ili objektivom umjetnika.

Kustos izložbe je Vedran Perkov, a među autorima čiji će se radovi pokazati su Vinko Barić, Dino Bićanić, Valentino Bilić Prcić, Tanja Deman, Ivan Ladislav Galeta, Momčilo Golub, Kustoski kolektiv Horizont, Kažimir Hraste, Ilija i Zrno Žita, Velibor Janković, Zoran Krpetić, Oskar Kogoj, Siniša Labrović, Vasko Lipovac, Boris Ljubičić, Jakša Matošić, Frano Missia, Neno Mikulić, Renata Poljak, Tanja Ravlic, Sandra Sterle, Lana Stojićević, Boris Šitum, Darko Škrobonja i Matko Trebotić.