'GLAS UMJETNIKA'

Najbolje od umjetnosti srednje i istočne Europe u zagrebačkom MSU

17.01.2018 u 09:03

Bionic
Reading

Zagrebački MSU 19. siječnja otvara izložbu 'Glas umjetnika / I Am The Mouth', kojom predstavlja djela suvremenih umjetnika iz srednje i istočne Europe iz zbirke Art Collection Telekom.

Izložba 'Glas umjetnika I Am The Mouth' koju Muzej suvremene umjetnosti organizira u suradnji sa zbirkom Art Collection Telekom rijetka je i važna prilika, kako za MSU, tako i za hrvatsku publiku da vidi, doživi i čuje glas umjetnica i umjetnika iz istočne i jugoistočne  Europe', navode iz MSU-a. Predstavit će pedesetak autora iz 14 zemalja, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Gruzije, Mađarske, Kosova, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Turske i Ukrajine.

  • +11
Glas umjetnika Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MSU Zagreb

Neke od autora i autorica MSU je i ranije predstavljao, primjerice, Bracu Dimitrijevića, Zofiju Kulik, Nedka Solakova, Kristinu Ivanosku, Janeta Čalovskog, Šejlu Kamerić, kao i, naravno, hrvatske umjetnike poput Igora Grubića, Marka Tadića, Luku Kedžu, Vladu Marteka i Mladena Stilinovića.

Niz umjetnika izložbom 'I Am The Mouth' prvi se put predstavlja u zagrebačkom MSU, npr. Nevin Aladag, Anatolij Belov, Geta Brătescu, Levan Čelidze, Aleksandra Domanović, Petra Feriancova, Ksenia Gnilicka, grupa Little Warshaw i Agnieszka Polska, umjetnica čiji je rad nadahnuo cijelu ovu izložbu.

'Glas umjetnika' ekskluzivno će prikazati i nova djela pozvanih hrvatskih autorica Hrvoslave Brkušić, Vlatke Horvat i kolektiva ISTE. kojeg je inicirala i vodi Andreja Kulunčić.