PULSKI FESTIVAL

Solarno kino, TBF i zabavni program

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 05.07.2010 15:01
  • Objavljeno 05.07.2010 u 14:13
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Na novinarskoj konferenciji održanoj u kinu Valli 57. festival igranog filma u Puli otkrio je svoje zabavne, solarne i portaratske adute

Producentica Festivala Tanja Miličić predstavila je ovogodišnji program Ukratko na Portarati unutar kojeg će tijekom svakog dana od 17. do 24. srpnja biti prikazan vrijedan izbor filmova za sve dobne i interesne skupine.

Na dan svečanog otvaranja Festivala, za najmlađe će biti prikazivani poljski animirani filmovi o Loleku i Boleku, a nakon animiranih početaka na Portarati uslijedit će i malo drukčiji sadržaji.

Bit će prikazane selekcije filmova iz barcelonskog Međunarodnog festivala kratkog filma (Sólo para Cortos), najbolji filmovi svih dosadašnjih amaterskih natječaja doFuraj svoj film, ekološka selekcija kratkih filmova sa Sisak Eco Film Festivala, i tzv. Dragulji Zagreb Filma – animirani filmovi od 1958. do 2010. godine.

Na Portarati će biti prikazani i filmovi s arheološkom tematikom s AGONA - Međunarodnog skupa arheološkog filma na Mediteranu, selekcija art filmova s L'alternative – Festivala nezavisnog filma u Barceloni te dva programa hrvatskih kratkih igranih filmova.

Suradnjom Festivala igranog filma u Puli i Arenaturista ove će se godine na pulskim lokacijama moći uživati i u ekološki osviještenom Solarnom kinu. Direktorica Odjela marketinga i prodaje Arenaturista Manuela Kraljević, uz potporu predstavnice Zelene Istre Irene Burbe, predstavila je solarno kino CosyMo, kombi originalno baziran u Nizozemskoj s vlastitim solarnim sustavom putem kojeg se sva audio-vizualna elektronička oprema napaja električnom energijom. CosyMo i za vožnju koristi ekološki prihvatljive izvore energije: električnu energiju, odnosno biogorivo. CosyMova europska turneja solarnog kina prvi je putujući europski filmski festival koji počiva na mobilnom (otvorenom) kinu koje u potpunosti napaja solarna energija.

Festival igranog filma u Puli predstavio je i svoj zabavni program, a Ela Poljarević, voditeljica Odjela za zabavne programe objavila je sve glazbene izvođače koji će filmsko ljeto u Puli učiti i glazbenim. Oni su redom: Overflow, Stampedo, Franko Krajcar i Indivia, Arsen Dedić i Branko Bulić, Nola, Dogma i TBF. U Circolu će se održati i rođendanski party Radija Pule na kojem će nastupati Bruno Krajcar, DJ Edi i plesni studio Zaro. Glazbenu sastavnicu ovogodišnjeg Festivala igranog filma u Puli čini i već najavljena koncertna večer talijanske filmske glazbe skladatelja Ennia Morriconea i Nina Rote na kojoj će svirati trubač Mauro Maur i pijanistica Françoise de Clossey

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi