šest europskih filmova

'Silvio' redatelja Paola Sorrentina najveća atrakcija projekta 'Europa u kinu'

25.10.2019 u 11:30

Bionic
Reading

Od 29. listopada do 29. prosinca u tri zagrebačka kina održava se jesensko izdanje programa Europaukinu.eu

U kinima Metropolis u Muzeju suvremene umjetnosti, Art-kino KIC te Kinoteka u naredna dva mjeseca održavat će se drugo, jesensko izdanje, filmskog projekta 'Europa u kinu'.

Zagrebačkoj publici bit će prestavljeno šest recentnih filmova europske produkcije: norveška biografska drama 'Sonja: Bijeli labud', hvaljeni talijanski film 'Silvio' redatelja Paola Sorrentina, dokumentarni film 'Jean Paul Gaultier' o slavnom modnom dizajneru, norveški film katastrofe 'Potres', nagrađivanu talijansku dramu 'Moja kći' koja se natjecala u službenoj konkurenciji festivala u Berlinu te francuski triler 'Bliski neprijatelji'.

Izvor: Društvene mreže

Program započinje u utorak, 29. listopada u 20:00 sati, u kinu Metropolis MSU hrvatskom premijerom norveške biografske drame 'Sonja: Bijeli labud' redateljice Anne Sewitsky. Uz najavljene dugometražne filmove, na programu će se naći i sedam kratkih filmova iz programa #EUANDME koji će se prikazivati prije redovitih projekcija. Riječ je o filmovima 'Usamljenik', 'Debut', 'Oona', 'Party Animal', 'Život u hostelu', 'Oblik' i 'Ključ'.