Dominique Boutonnat

Šefu krovne filmske institucije sudit će se za seksualno zlostavljanje vlastitog kumčeta

07.03.2024 u 09:58

Bionic
Reading

Boutonnat je odbacio optužbe ustvrdivši da je čin bio konsenzualan, no aktivisti traže njegovu ostavku jer, tvrde, takva osoba ne može predvoditi pozitivne promjene

Dominique Boutonnat, šefu krovne filmske institucije u Francuskoj, u lipnju će biti suđeno zbog seksualnog zlostavljanja vlasitog kumčeta, javlja The Guardian.

Vijest se pojavila u jeku brojnih skandala seksualne prirode koji potresaju francusku kinematografiju, između ostalog i onog u kojem je optužen glumac Gérard Depardieu.

Aktivisti su zatražili ostavku pedesetčetverogodišnjeg Boutonnata rekavši da takav čovjek nije sposoban predvoditi pozitivne promjene. Međutim, on je odbacio optužbe.

Boutonnatovo kumče, s kojim nije u krvnom srodstvu, optužilo ga je za seksualno napastovanje za vrijeme praznika u Grčkoj, što se dogodilo 2020. godine kada je mladić imao 21 godinu.

Boutonnat je izjavio da je sve bilo konsenzualno, no 2022. godine je optužen. Unatoč tome, francuska ga je vlada reizabrala za šefa Filmskog centra (Centre national du cinéma et de l'image animée), što je izazvalo zgražanje.

Više pročitajte na stranicama The Guardiana.