FRANCUSKA ROMANSA LADY DI

Roman o aferi bivšeg predsjednika i princeze

23.09.2009 u 09:08

Bionic
Reading

Bivši francuski predsjednik Valery Giscard d'Estaing napisao je ljubavni roman za koji mnogi tvrde da tematizira njegovu romansu s pokojnom britanskom princezom Dianom

Djelo 'Princeza i predsjednik' donosi priču o strastvenoj ljubavi likova u kojima su mnogi prepoznali Valeryja Giscarda d'Estainga i tragično preminulu britansku princezu Dianu, prenosi france24.com.

Nagađanjima o autobiografiji u prilog ide uvod u knjigu koji počinje riječima 'obećanje održano', a završava princezinim odgovorom: 'Pitao si me za dopuštenje da napišeš knjigu, dajem ti ga ako obećaš...'

Roman osamdesettrogodišnjeg Giscarda d'Estainga obiluje i detaljima koji podsjećaju na život Lady Di. Primjerice, fikcionalna Patricia od Cardiffa dijeli Dianinu strast prema humanitarnom radu te je, poput britanske princeze, nesretna u privatnom životu zbog suprugove vanbračne veze.

Iako fikcionalni lik francuskog predsjednika dijeli sličnosti s autorom, njegova politička karijera nešto je uspješnija i nema ni spomena o aferi s primanjem mita iz 1981, nakon koje je prekinut Giscardov predsjednički mandat.

I dok neki smatraju da će roman izazvati podsmijehe, a drugi da je ponovno riječ o dobrom marketinškom triku, djelo koje na police stiže 1. listopada već sada izaziva velik interes.