'UMJETNOST JE LIJEPA'

Rašićeva djela u muzeju i na ulici

  • Autor: S. F.
  • Zadnja izmjena 30.12.2011 14:08
  • Objavljeno 26.10.2011 u 12:00
Ante Rašić - 'Ja, ja'

Ante Rašić - 'Ja, ja'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Umjetnički paviljon

Izložbeni projekt 'Umjetnost je lijepa' Ante Rašića bit će predstavljen u sklopu ciklusa site-specific instalacija kojim Umjetnički paviljon na inovativan način predstavlja rad hrvatskih umjetnika srednjeg i mlađeg naraštaja
Umjetnički paviljon

Umjetnički paviljon

Izvor: Promo fotografije / Autor: Umjetnički paviljon

'Umjetnost je lijepa'

Umjetnički paviljon u Zagrebu nastavlja s ciklusom site-specific instalacija ambijentalnog karaktera te će od 10. studenog predstaviti stvaralaštvo Ante Rašića.

Rašić je jedan od najznačajnijih predstavnika kiparske generacije stasale koncem sedamdesetih, a značajna dionica njegovog opusa vezana je uz skulpturu.

Rašićev projekt pod nazivom 'Umjetnost je lijepa' njegov je dosad najveći i najkompleksniji site-specific koncept ambijentalnog karaktera, sastavljen od pet radova.

U izložbenom prostoru Umjetničkog paviljona prezentirana će bit četiri rada, a jedan će biti dislociran i postavljen u urbanom prostoru u vidu kiparske intervencije na jednoj od zgrada u Ilici.

Prvi rad je ambijentalna grafičko-kiparska instalacija pod nazivom 'Historicistički kabinet čuda' s gigantiziranom devetometarskom skulpturom Hrvatskog Apoksiomena optočenom sa 300 mobilnih zrcala. 'Refleksijama svjetla bit će stvorena labirintična slika blještavila historicističkog ambijenta te naglašen sjaj estetike reprezentativnog kao tematske okosnice cijeloga projekta, kazao je u najavi izložbe ravnatelj RadovanVuković.

Tu su i 'Ovalna skulptura', kiparska instalacija s elementom zvuka, slikarska intervencija 'Umjetnost je lijepa' kao oprostorena 'slika' s performativnim obilježjima te instalacija 'Ja-ja'.

Peti rad, skulptura 'Na rubu' dio je izložbenog projekta koji je dislociran i bit će postavljen u urbanom prostoru u vidu kiparske intervencije.

Izložba se otvara 10. studenog i bit će postavljena sve do 11. prosinca.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi