SF U PIONIRSKOM POHODU

Prva blog turneja dviju hrvatskih spisateljica

20.10.2009 u 11:14

Bionic
Reading

Promotivnu književnu turneju koja se odvija isključivo na blogovima prvi put kod nas održat će autorice Ivana D. Horvatinčić i Irena Rašeta, koje će putem interneta predstaviti svoje prvijence

Ilustracija za naslovnicu romana 'Pegazari' Ivane D. Horvatinčić

Iako je riječ o već uhodanoj praksi u svijetu, blog turneja kod nas je novost. Najjednostavnije rečeno, riječ je o predstavljanju knjiga putem vlastitih blogova i blogova svih onih koji su voljni promovirati djelo. Osim što su besplatne, prednost takvih internetskih promocija je dostupnost i raznolikost materijala vezanih uz djelo – od intervjua i recenzija do preporuka drugih čitatelja.

Pionirke domaće blog turneje, Irena Rašeta i Ivana D. Horvatinčić, već su na svojim blogovima (ire.nosf.net i blog.hr) započele predstavljanje.

Rašeta, koja kratke priče i pripovijetke objavljuje posljednjih deset godina, u zbirci 'Cabrón' donosi najbolje iz razdoblja od 2001. do 2008. godine. Šesnaest priča uglavnom znanstvenofantastične tematike podijeljeno je u četiri tematske skupine, a samo tri nisu bile ranije objavljene.

Fantasy roman 'Pegazari' mlade psihologinje Ivane D. Horvatinčić namijenjen je mlađoj populaciji, ali ga lako mogu čitati i odrasli. Glavna radnja romana se bavi pegazarima, jahačima krilatih konja u mitskoj zemlji Eponiji, koji pokušavaju vratiti ravnotežu između dva zaraćena naroda. Priča se temelji na pitanjima nasilja, opravdanosti osvete te sasvim stvarnog bullyinga.

Autorice, u slobodno vrijeme aktivne članice Društva SFera za znanstvenu fantastiku, izlazak knjiga najavljuju za studeni ove godine.