18. STUDENOGA

Program sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje u Gavelli i u splitskom i osječkom HNK

15.11.2017 u 15:32

Bionic
Reading

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga zagrebačko Gradsko dramsko kazalište Gavella će u sklopu akcije 'Gavella Vama…' odigrati tri predstave u spomen na žrtve Vukovara, Škabrnje i Saborskog, dok će publika Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu moći pogledati predstavu 'Priče iz Vukovara'. U Osijeku je na programu drama '260 dana'

Publika zagrebačkoga kazališta Gavelle u 17 sati može pogledati predstavu 'Tesla Anonimus' autora koncepta Filipa Šovagovića. U 19,30 sati igrat će predstava 'Srce veće od ruku', po motivima drame Elvisa Bošnjaka i u režiji Tamare Damjanović, a u 21 sat Boris Svrtan odigrat će monodramu 'Moj slučaj', za koju je ulaz besplatan.

  • +3
Tesla Anonimus u Gavelli Izvor: GDK Gavella / Autor: Ante Delac

U spomen na obljetnicu pada Vukovara, na Sceni 55 Hrvatskog narodnog kazališta Split 17. i 18. studenoga mladi glumac Pere Eranović izvest će monodramu 'Priče iz Vukovara', nastalu po zapisima Siniše Glavaševića, a ulaz na obje izvedbe je besplatan.

Predstava 'Priče iz Vukovara' premijerno je izvedena u studenog 2015., u produkciji HNK Split i Umjetničke akademije Split, kao Eranovićev završni ispit na studiju glume.

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku i Oružane snage RH obilježit će Dan sjećanja na Vukovar izvedbom nagrađivane drame Marijana Gubine '260 dana' u režiji Dražena Ferenčine. Drama govori o teškoj sudbini desetogodišnjaka koji je s obitelji prošao srpske koncentracijske logore, a temelji se na Gubininu istoimenom autobiografskom romanu.

260 dana Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Predstava će biti izvedena u Domu HV-a, a ulaznice su besplatne.