KAZALIŠTE ULYSSES

Premijerno izvedena predstava 'Shakespeare u Kremlju'

04.08.2013 u 20:21

  • +19

Premijera Ulyssesove predstave Shakespeare u Kremlju

Izvor: Cropix / Autor: Goran Šebelić

Bionic
Reading

Predstava 'Shakespeare u Kremlju', po tekstu Ive Štivičića i u režiji Lenke Udovički, u subotu navečer je premijerno izvedena na Malom Brijunu. Nastala je u produkciji 13. sezone kazališta Ulysses, kao drama o ljudima koji pristaju da se za trenutak moći i vladanja odreknu sebe

Nova predstava Ulyssesa nastala je u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada, čime je nastavljena suradnja koja je započela prošle godine produkcijom predstave 'Odisej'. Radnja predstave 'Shakespeare u Kremlju' događa se na kraju Staljinove vladavine i predstavlja nastavak Štivičićevog istraživanja teme o pojedincu u represivnom sistemu.

Taj projekt okupio je zanimljivu glumačku ekipu s prostora bivše Jugoslavije u kojoj su Ozren Grabarić kao Lavrentije, Boris Isaković kao Gazda, Dragan Mićanović kao Timofej, Jasna Đuričić kao Galina, Bojan Dimitrijević kao Gavrilo, Jadranka Đokić kao Dunjaška, Katarina Bistrović Darvaš kao Svjetločka, Nenad Pećina kao Nikita, Filip Nola kao Melanija i brojni drugi.

Reprize te predstave na rasporedu su svakodnevno sve do 11. kolovoza.