68. Pulski filmski festival

Premijera jednog od najiščekivanijih filmova u Puli: 'Južni vjetar 2' rasprodao Arenu tjednima unaprijed

20.07.2021 u 10:27

Bionic
Reading

Za sinoćnju svjetsku premijeru akcijskoga trilera 'Južni vjetar 2 - ubrzanje', nastavak popularnog prvog dijela iz 2018. koja je rezultat suradnje srpske i hrvatske kinematografije, u sklopu 68. Pulskoga filskog festivala ulaznice su bile rasprodane tjednima unaprijed

Dugoočekivani nastavak uspješnice, koju je vidjelo više stotina tisuća gledatelja u regiji, popunio je kapacitet Arene.

'Južni vjetar za mene je dragocjen, ne samo zato što je film kvalitetan, nego je zanimljiv zbog toga što me prikazao s druge strane, da igram nešto potpuno suprotno i drugačije i neočekivano', rekao je glumac Miloš Biković za HTV-ove Vijesti iz kulture.

  • +10
Održana premijera filma 'Južni vetar 2 Ubrzanje' Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic/PIXSELL

Njegov kolega Miodrag Radonjić ističe kako su već uigrana ekipa: 'Već godinama radimo zajedno, mnogi od nas se znamo dugo, još sa studija, to je vjerovatno isto još jedan razlog zašto ta kemija tako dobro se vidi i na platnu'.

Iako je riječ o žanrovskom filmu autorski tim nije štedio na novim idejama: 'Naravno da moraju da postoje neki drugi odnosi, ne samo profesionalni, već i emotivni i svima nam je stalo do ovoga, a to je ustvari jedan od glavnih recepata', smatra scenarist Petar Mihajlović.

Redatelj Miloš Avramović izuzetno je zadovoljan prijemom filma:

'Reakcija ljudi, domaćina, uopće cijela interakcija u Puli ovih dana s publikom je fenomenalna tako da se vidi taj neki dobar osjećaj', rekao je Avramović za HTV.

Film je srpsko hrvatska koprodukcija i nakon dugo vremena dvije kinematografije bilježe suradnju na punokrvnom akcijskom trileru.