ČETIRI KOREOGRAFA

Premijera baleta '4 bolera' u riječkom HNK

  • Autor: N. Sa. / Hina
  • Zadnja izmjena 10.11.2018 11:46
  • Objavljeno 10.11.2018 u 11:46
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic

Balet '4 bolera', sastavljen od četiri dijela koje je koreografiralo čak četvero autora na glazbu Višeslava Laboša, Frederica Chopina, Camillea Saint-Saënsa i Mauricea Ravela, premijerno je izveden u petak HNK Ivana pl. Zajca

Čak četiri autora, na glazbu Višeslava Laboša, Frederica Chopina, Camillea Saint-Saënsa i Mauricea Ravela, napravilo je koreografiju za balet '4 bolera', koji je premijerno izveden sinoć u HNK Ivana pl. Zajca.

Maša Kolar, ujedno ravnateljica riječkoga Baleta, koreografirala je prvi dio na Ravelov 'Bolero', kojeg je elektroakustično obradio Višeslav Laboš. Nastupili su gotovo svi članovi tog ansambla. Drugi dio, nazvan 'Zid tišine' koreografirao je finsko-britanski koreograf i plesač Kristian Lever. Glazbena podloga tog baleta u kojem nastupaju plesači Hugo Rodrigues, Svebor Zgurić, Shota Inoue, Ksenija Krutova, Marta Kanazir i Maria del Mar Hernandez je 'Bolero u c-duru' Frederica Chopina. Pijanist Juraj Marko Žerovnik izvodio je Chopinovu glabu uživo.

Japanski plesač Shota Inoue autor je koreografije za bolero nazvan '1/3' na glazbenu podlogu 'El desdichado' Camilea Saint-Säensa. Nastupio je Michele Pastorini. Koreograf posljednjeg dijela je jedan od danas vodećih europskih koreografa Andonis Foniadakis. Na izvornu i integralnu inačnicu Ravelova 'Bolera' plesali su Nika Lilek, Emanuel Amuchastegui, Ali Tabouch, Michele Pastorini i Laura Orlić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!