PULSKI FESTIVAL

Predstavljena izložba Cinemaniac i natječaj doFuraj svoj film

07.07.2010 u 14:12

Bionic
Reading

U pulskom kinu Valli predstavljen je program multimedijalne izložbe Cinemaniac, rad Pulske filmske tvornice te natječaj za filmske amatere doFuraj svoj film - 640x480 max

Predstavljanje brojnih festivalskih popratnih programa nastavljeno je otkrivanjem sadržaja multimedijalna izložbe Cinemaniac koja će se ove godine na Festivalu igranog filma u Puli nasloniti na povijesne izvore, na manifestaciju koja se između 1965-1990 odvijala neposredno prije filmskog festivala.

Filmovi u 640x480max. konkurenciji

Bez naziva - Sanja Kapidžić
Bones - Vedran Silić
Boring boy - Gige
Communication breakdown - Hana Dutina
Grad, ovce, sjene - Marko Jovanović i Saša Bestulić
Heretique - Vedran Silić
Prvakinje - ZAG
Reklama - Goran Dimić
Ručak (k)od susjeda - Deni Zgonjanin
Srce puno tajni - ZAG
Studentski život - Mario Celija
Susjed - David Bagarić
The last sunset - David Bagarić
Transmocije - Sendi
Tri minute za Rojc - Marko Jovanović i Saša Bestulić
Working hands - Suzana Delić

Riječ je o Međuklupskom i autorskom festivalu amaterskog filma, poznatijem pod akronimom MAFAF.

Branka Benčić, autorica koncepcije i kustosica izložbe, predstavila je Cinemaniacove konture naslovljene Informativni program/Nevidljivi MAFAF. Riječ je o istraživačkoj platformi, projektu koji će se u etapama realizirati u nekoliko prepoznatljivih prezentacijskih formata: izložbe, programi filmskih projekcija, serija razgovora – panel diskusija, simpozij te publikacije (katalog i zbornik). Projekt će dalekosežno imati značajnu ulogu u stvaranju arhiva, čuvanju i prikupljanju građe.

Program Cinemaniac od 2002. godine se realizira na Festivalu igranog filma u Puli, a osim samog Festivala, za njegovo održanje i zaslužan je i MMC Luka, a dobru suradnju te dvije institucije podcrtala je Tea Bičić, voditeljica MMC Luka.

Pulsku filmsku tvornicu predstavili su voditelji Biljana Čakić-Veselič, Dinka Radonić, Kristijan Burlović, Andrija Gvozdić-Michl, Ivan Dobran i Marko Zdravković-Kunac.

Festivalu igranog filma u Puli MAFAF više ne prethodi, no amateri posljednjih godina imaju svoje mjesto pod festivalskim suncem.

Ovogodišnji 7. doFuraj svoj film – 640x480 max zaključen je 21. lipnja. Prijaviti su se mogli filmovi snimljeni do rezolucije 640x480, u trajanju od pet sekundi do tri minute. Ocjene ove godine čeka šesnaest amaterskih radova koji su uvršteni u natjecateljski raspored. Kao i prethodne godine, prolaznici će moći pogledati sve uratke u sklopu programa Ukratko na Portarati.

O najboljim filmskim amaterima odlučivat će stručni žiri, ali i sami gledatelji.

Tročlani žiri u sastavu Jakov Kosanović, filmski kritičar i novinar Slobodne Dalmacije, Zoran Stajčić, urednik rubrike Showbizz na portalu Dnevnik.hr, te Matija Debeljuh, videoumjetnik, odlučuju o dobitniku primamljivih nagrada koju čine LCD TV LG 42 LH 3000, ali i GSM uređaj Sony Ericsson X10 s pripadajućim Simpa start paketom. Osim nagrada o kojima odlučuje žiri, T-Com kao partner Festivala dodjeljuje i nagradu autoru pobjedničkog filma po izboru posjetitelja MAXzone tportala.

Filmovi se mogu pogledati ovdje, a online glasovanjem do zaključno 19. srpnja posjetitelji, gledatelji i glasači odlučivat će o pobjedniku kojeg pak čeka T-Comov poklon paket .