DUBROVNIK

Polaznici iz 27 zemalja na Zagrebačkoj slavističkoj školi

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 24.08.2009 15:15
  • Objavljeno 24.08.2009 u 15:06
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Dvotjedni seminar 38. zagrebačke slavističke škole, koju organizira Odsjek za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvom kulture, gradom Zagrebom, gradom Dubrovnikom i Dubrovačko-neretvanskom županijom, počeo je u ponedjeljak u Dubrovniku

Na seminaru sudjeluju studenti slavistike i kroatistike iz inozemstva te književni prevoditelji i sveučilišni profesori kojima je hrvatski jezik i književnost primarni znanstveni interes.

Zagrebačka slavistička škola ove je godine okupila 83 polaznika iz 27 zemalja, a među njima su i polaznici iz Azerbajdžana, Japana, Kine i SAD-a.

Polaznici će usavršavati hrvatski jezik i obrađivati lingvističke, književne i komparatističke teme te određena područja hrvatske povijesti.

Posebnim će se predavanjem obilježiti i 80. obljetnica smrti hrvatskog dramatičara i pjesnika Ive Vojnovića (1857-1929). U kulturološkom bloku zbivanja bit će prikazan ciklus hrvatskog filma i organiziran posjet dubrovačkim znamenitostima.

Gosti seminara ove će godine biti redateljica Biljana Čakić-Veselić, književnici Mirko Kovač, Branislav Oblučar i Marko Pogačar te glumac Vili Matula.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi