NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam knjigu 'Utorkinje'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.01.2014 09:01
  • Objavljeno 08.01.2014 u 09:45
utorkinje-meko

utorkinje-meko

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zagrebačka naklada

Svjetska uspješnica o prijateljstvu pet žena posve različitih karaktera i zanimljivih životnih sudbina. Upoznavši se prije pet godina na tečaju francuskoga jezika, prijateljstvo njeguju družeći se svakoga prvog utorka u mjesecu u francuskome restoranu, a jednom godišnje na zajedničkom putovanju.

Judith je nesigurna tajnica koja uz pomoć ezoterije i istočnjačke mudrosti traži svoj vlastiti put. Caroline je uspješna i elokventna odvjetnica, Eva brižna majka četvero djece i liječnica s neostvarenom karijerom, mlada dizajnerica Kiki pokušava uspjeti u poslu i napokon se sretno zaljubiti, a Estelle je imućna mondena dama britkoga jezika.

No, ovogodišnje putovanje bit će u mnogočemu posebno. Judith je nedavno preminuo muž i ona želi dovršiti njegovo započeto i teškom bolešću prekinuto hodočašće u Lourdes. Polazeći na hodočašće prijateljice ni ne slute da će se na netaknutim fasadama njihovih uspješnih i sretnih građanskih života pojaviti prve pukotine. Na vidjelo će izaći istine koje će im iz temelja promijeniti živote, a prijateljstvo staviti na kušnju.

Ovaj duhoviti i intrigantni roman čita se u jednome dahu. Monika Peetz jedna je od najpopularnijih suvremenih njemačkih spisateljica. Godine 2010. objavljuje svoj prvi roman 'Utorkinje', a 2012. njegov nastavak 'Sedam dana bez'. 'Utorkinje' su jedna od najvećih europskih i svjetskih uspješnica proteklih godina. Dosad je preveden na petnaest jezika, a samo u Njemačkoj prodan je u 800.000 primjeraka. Prema romanu 'Utorkinje' 2011. godine snimljen je i igrani film.

Zagrebačka naklada i tportal.hr svojim čitateljima poklanjaju tri primjerka knjige 'Utorkinje'.

Knjigu su osvojile:

Stela Bakarčić
Liljana Urek
Jasminka Ćavarušić

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: tportal.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!