ZAGRIJAVANJE KOLEKCIONARA

Pogledajte čime Christie's mami milijunaše

14.06.2011 u 11:20

Bionic
Reading

Rijetko viđena umjetnička djela od Michelangela pa sve do Muecka postavljena su u aukcijskoj kući Christie's u Londonu u sklopu kratkotrajne izložbe koja će poslužiti kao zagrijavanje za veliku dražbu najavljenu za 5. srpnja

Tijekom trodnevne izložbe ljubitelji umjetnosti imat će priliku razgledati slike, skulpture, rukopise i namještaj koji će ovog ljeta biti prodani za milijune eura. Među izloženim djelima je Michelangelov crtež 'Bitka kod Cascine', dosad samo jednom viđen u javnosti. Očekuje se da će crtež ostvariti cijenu između pet i osam milijuna eura.

Osim Michelangela, posjetitelji Christies'a imat će prilike vidjeti i 'Lopoče' Claudea Moneta, koji će prema očekivanjima doseći prodajnu cijenu veću od 19 milijuna eura, te portret Dore Maar Pabla Picassa, koji bi također trebao biti prodan za više od 10 milijuna eura.

Jedan od najatraktivnijih predstavnika suvremene umjetnosti djelo je 'Big Baby' Rona Muecka iz 1996. s početnom cijenom od 900.000 eura.

Iz aukcijske kuće Christie's kazali su da je izložba prije svega namijenjena ljubiteljima umjetnosti koji inače nisu u prilici vidjeti toliko značajna djela, ali i kao zagrijavanje za kolekcionare, prenosi AFP.