PLASTIČNA PUSTOLOVINA

Pisac na kirurgiji jer želi izgledati poput Shakespearea

27.04.2011 u 13:12

Bionic
Reading

Kopiranje literarnih uzora nije rijetka pojava u svijetu književnosti, no kineski autor stvar je odveo korak dalje; planira se podvrgnuti nizu plastičnih operacija kako bi postao što sličniji bardu Williamu Shakespeareu

Autor bestselera potrošit će više od 150 tisuća dolara za plastične operacije kako bi svoje lice učinio što sličnijim licu dramskog pisca Williama Shakspearea. U narednih 10 mjeseci bit će podvrgnut plastičnim operacijama, ukupno deset, a prema mišljenju kirurga, one neće biti suviše komplicirane, jer Zhangovo lice ima sličnosti s licem barda.

'Zhang Yiyi ima oštar nos i duboke oči, poput Shakespearea', kazao je kirurg Zheng Churong.

Zhangov prilično radikalan potez nije naišao na odobravanje njegovih fanova koji smatraju da bi se, umjesto trikova kojima pokušava osvojiti pažnju javnosti, trebao posvetiti pisanju. No on im je poručio da je život proces postajanja boljom osobom. Mislim da su operacije vrijedne tolikog novca', rekao je pisac.

Ovo nije prvi put da Zhang podiže medijsku prašinu. Prije nekoliko godina putem pisma zaprosio je popularnu kinesku televizijsku voditeljicu obrazloživši joj u šest točaka zašto bi trebala pristati.